TANJEVIĆ O SPOMENIKU DELIBAŠIĆU: Pogođen je i na pravom je mjestu

“Velik, veći, najveći…u dobroti pa onda u svemu ostalom, što je lako nabrojati. Neponovljiv”, napisao je Bogdan Tanjević za Mirzu Delibašića na Twitteru gdje je dosta aktivan.

Na platou sarajevske Skenderije prošle srijede je svečanom ceremonijom uz prisustvo brojnih građana otkriven spomenik u čast proslavljenom Košarkašu i najboljem sportašu Bosne i Hercegovine u povijesti. Spomenik Mirzi Delibašiću (rođen 9. svibnja 1954. godine, a preminuo 8. prosinca 2001. godine) napravio je kipar Adis Lukač.

Na ceremoniju je bio pozvao i njegov legendarni trener Bogdan Tanjević koji iz obiteljskih razloga ipak nije mogao doći u Sarajevo. Tanjević kaže da prije kolovoza neće ni moći.

Prokomentirao je spomenik legendi bh. sporta.

 – Prvo mislim da je spomenik na pravom mjestu, na najboljem mjestu, odnosno na platou Skenderije i ispred dvorane koja nosi njegovo ime. Lokacija je pogođena, plato je dovoljno velik za njegovu veličinu i to je centar grada. To će ostati vječno sjećanje na nekoga tko je najbolji sportaš svih vremena Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih iz bivše države, kazao je Bogdan Tanjević.

TANJEVIĆ O SPOMENIKU DELIBAŠIĆU: Pogođen je i na pravom je mjestu

Potom se osvrnuo na izgled spomenika.

 – Druga stvar je da mi se više dopada ova neka realistička figura, nego ove koje se prave na neki moderniji način. Jako mi se dopada spomenik i dobro je pogođen koliko sam mogao primijetiti, izjavio je Tanjević.

  REDSI RUŠE SVOJ REKORD: LIVERPOOL DOVODI NAPADAČA OD 100 MILIONA

Veliku sportsku karijeru Mirza Delibašić je počeo 1968. godine kad je postao pionirski prvak BiH u tenisu. Reket je ubrzo zamijenio Košarkaškom loptom u tuzlanskoj Slobodi, da bi 1972. godine prešao u Bosnu. Za Studente je odigrao gotovo 700 utakmica i postigao približno 14.000 koševa. Bio je prvak Jugoslavije (1978. i 1980.), klupski prvak Europe 1979. godine, a s reprezentacijom bivše države osvojio je sve moguće trofeje. Dva puta je bio prvak Starog kontinenta (1977. i 1979.), prvak svijeta 1978. godine i olimpijski pobjednik 1980. godine. Za najboljeg Košarkaša SFRJ proglašen je 1980. godine. Dres Jugoslavije obukao je 176 puta i postigao 1.759 poena.

Bavim se obitelji i prijateljima

Legendarni Tanjević, koji je sa Bosnom 1979. godine osvojio titulu prvaka Europe, a 2019. godine primljen u FIBA Kuću slavnih, je nedavno napunio 75 godina i neko vrijeme nije u trenerskom poslu.

 – Bavim se obitelji, prijateljima, sad imam dovoljno vremena za to, imam novu situaciju i radost nove bebe u obitelji. Nastojim se sastati sa što više prijatelja, to je bogatstvo prijateljstava koje sam zaradio i dao drugima. Znam da je ovo izlazna priča jer svjestan sam da život ima svoj kraj, kazao je Tanjević.

Piše: Ersan Bijedić
[email protected]

The post TANJEVIĆ O SPOMENIKU DELIBAŠIĆU: Pogođen je i na pravom je mjestu appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi