Svjetlija budućnost za našu djecu: Osvijetljeno jedino dječje igralište u centru Drvara

Projektom “Svjetlija budućnost za našu djecu“, Omladinska organizacija Drvar i Centar za građansku suradnju nabavili su i postavili LED rasvjetu na jedinom igralištu koje se nalazi u centru grada, tj. u Mjesnoj zajednici Drvar Grad.

Omladinska organizacija Drvar je osnovana 2018. godine, a od tada su realizirali razne projekte za djecu, mlade ali i sve stanovnike Drvara i okolice. Neki od projekata su izgradnja paragliding uzletišta „Kruškovac“, rekonstrukcija dječjeg igrališta u centru Drvara (vrtuljak, ljuljačke, klackalice i kante za smeće), postavljanje 3D natpisa Drvar u glavnoj ulici, humanitarne akcije, podjele paketića,…

S obzirom da je igralište u središtu grada, navečer se okupljaju tinejdžeri i „starija omladina“ koja oštećuje imovinu, ostavljaju smeće i probleme jer je prostor igrališta mračan tj. nije osvijetljen. Postavljanjem rasvjete, igralište je zaštićeno od uništavanja na korist cijele zajednice a posebno djece.

Kao doprinos projektu, Omladinska organizacija Drvar je, uz financijsku podršku Općine Drvar, tijekom srpnja i kolovoza prošle godine svaki vikend održavala aktivnosti na igralištu za djecu. Aktivnosti su vodila dva trenera koja su radila s djecom, tumačili i pokazivali razne poligone i vježbe. Za potrebe provedbe aktivnosti, nabavljene su prostirke i pomagala tj. sportski rekviziti i lopte.

Ukupna vrijednost projekta je 8.685,46 KM, od čega je iznos granta 5.990,00 KM, doprinos općine Drvar je 1.995,46 KM, a volonterski doprinos članova/ca organizacije iznosi 700,00 BAM.

Osnaživanjem kapaciteta organizacija civilnog društva i mjesnih zajednica te uključivanjem građana/ki i aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama. 

Projekt „Svjetlija budućnost za našu djecu“ Omladinske organizacije Drvar realiziran je u okviru USAID projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova.

Svjetlija budućnost za našu djecu: Osvijetljeno jedino dječje igralište u centru Drvara

www.obican.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas