back to top

Sveučilište u Mostaru pokreće studij umjetne inteligencije

Sveučilište u Mostar pokreće dva nova studijska programa: Diplomski sveučilišni interdisciplinarni studij Europski studij i Sveučilišni diplomski studij Primjena umjetne inteligencije na daljinu.

Pokretanjem novih diplomskih studija Sveučilište u Mostaru donosi nove perspektive obrazovanja na području Bosne i Hercegovine.

Diplomski sveučilišni interdisciplinarni studij Europski studij omogućit će studentima stjecanje interdisciplinarnoga znanja i vještina iz različitih područja potrebnih za vođenje i sudjelovanje u europskim projektima i inicijativama, dok će Sveučilišni diplomski studij Primjena umjetne inteligencije, čiji će se nastavni plan i program izvoditi putem studiranja na daljinu (online), nuditi dublje razumijevanje teorijskih i praktičnih aspekata umjetne inteligencije.

Ova odluka Senata odražava predanost Sveučilišta u Mostaru prilagodbi obrazovnih programa suvremenim potrebama društva i tržišta rada. Usvajanjem novih nastavnih planova i programa Sveučilište iskazuje svoju sposobnost i spremnost da prati brze promjene u tehnologiji, ekonomiji i društvu te osigura da njegovi studenti steknu relevantna znanja i vještine.

Diplomski sveučilišni interdisciplinarni studij Europski studij i Sveučilišni diplomski studij Primjena umjetne inteligencije proizišli su iz kontinuirana praćenja aktualnih potreba tržišta rada te odlučnosti da Sveučilište u Mostaru pruža visokokvalitetno obrazovanje kroz koje će studenti imati priliku stjecati teorijsko znanje i primjenjivati ga u praksi kroz različite studijske projekte, seminare, aktivnosti i radionice.

Sustavno usmjereni prema potrebama suvremenim akademskim trendovima novi diplomski studiji dizajnirani su kako bi odgovorili na zahtjeve i potrebe modernoga društva. U konačnici, ovaj važan korak Sveučilišta u Mostaru predstavlja ne samo napredak u njegovoj obrazovnoj ponudi nego i priliku za studente da se pripreme za buduće izazove i postanu konkurentni na tržištu rada, pridonoseći tako općemu i društvenomu razvoju regije, priopćio je SUM.

Objava Sveučilište u Mostaru pokreće studij umjetne inteligencije pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas