back to top

Svečano obilježena 718. godišnjica prvog pisano spomena imena Brotnjo

Povodom 718. obljetnice prvog sačuvanog pisanog spomena imena Brotnjo, održan je središnji dio proslave Dana općine Čitluk. U Čitluku su položeni vijenci i paljene svijeće kod Spomen križa kako bi se odala počast poginulim braniteljima. U crkvi Krista Kralja slavljeno je misno slavlje, dok je u hotelu Brotnjo održana svečana sjednica Općinskog vijeća Čitluk.

Na svečanosti su se okupili predstavnici Općine Čitluk, udruge proistekle iz Domovinskog rata, Vlade HNŽ, te Republike Hrvatske. Molitvu za poginule i umrle branitelje predvodili su fra Miro Šego, don Đuro Bender, fra Zvonimir Pavičić i fra Nikola Rosančić kod Spomen križa.

U crkvi Krista Kralja održana je sveta misa, nakon čega je uslijedila svečana sjednica Općinskog vijeća Čitluk, na kojoj je Predrag Smoljan istakao rad Vlade HNŽ na ispravljanju dugogodišnjih nepravdi u turističkim zajednicama.

Nakon video prezentacije projekata Općine Čitluk, načelnik Marin Radišić zahvalio je predstavnicima viših razina vlasti na podršci. Don Đuro Bender je poručio da je potrebno zajedništvo kako bi se izvršila misija pred narodom, Crkvom i Bogom. Više razine vlasti su prepoznale predan rad općinskih čelnika Čitluka, te su istaknule prosperitet u općini Čitluk i zajedništvo u ostvarivanju ciljeva.

Posebno su istaknuti projekti i aktivnosti Općine Čitluk usmjereni na infrastrukturu, obrazovanje, zdravstvo te turizam i vinogradarstvo. Svečanu sjednicu su glazbeno obogatili učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo i Mažoretkinje općine Čitluk.

Članak je objavljen na stranici Općine Čitluk povodom proslave 718. obljetnice prvog pisanog spomena imena Brotnjo.

Izvor: ( citluk.ba / Mostarski.info )

Popularno danas