back to top

Svečano obilježen Dan općine Tomislavgrad: Dodijeljena javna priznanja Ani Ljubas te supružnicima Dragi i Miji Matić (Mijušiću)

Program obilježavanja Dana općine Tomislavgrad započeo je polaganjem vijenaca pred središnjim spomen-obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima u središtu grada. Vijence su položila izaslanstva Vlade i Skupštine Hercegbosanske županije, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, izaslanstva gradova i općina iz Republike Hrvatske i BiH, zajedno s predstavnicima općine Tomislavgrad. Nakon ceremonije polaganja vijenaca, uslijedila je svečana sjednica Općinskog vijeća u kinodvorani KIC-a.

Dan općine Tomislavgrad obilježava se u spomen na 8. srpnja 1924. godine kada je položen kamen temeljac za izgradnju duvanjske bazilike u čast tisućite obljetnice krunidbe kralja Tomislava.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća su se obratili predsjednik OV-a Ilija Papić, općinski načelnik Ivan Buntić, ministrica Federalnog ministarstva okoliša i turizma Nasiha Pozder, te Ivan Vukadin, predsjednik Vlade HBŽ-a. Nakon njihovih čestitki prikazan je video isječak o aktivnostima i projektima općine, s naglaskom na nastavak rada u interesu građana i pitanjima od lokalnog značaja.

U sklopu ceremonije dodijeljena su općinska javna priznanja. Medaljon Općine Tomislavgrad dodijeljen je Ani Ljubas za iznimna postignuća u području zdravstva, dok su bračnom paru Dragi i Miji Matiću (Mijušiću) dodijeljene titule počasnih građana Općine Tomislavgrad za njihov doprinos promicanju, značaju i ugledu grada kroz humanitarne i nesebične aktivnosti. Također, Družba Hrvatskog zmaja uručila je povelju načelniku Buntiću u spomen na prethodnike koji su doprinijeli izgradnji spomen tomislavgradske spomen-bazilike.

Osvježeno: Obilježen Dan općine Tomislavgrad uz dodjelu javnih priznanja i zvanja počasnih građana grada.

Izvor: ( tomislavcity.com / Mostarski.info )

Popularno danas