Sutra u Mostaru svečani prijem za bh. robotičke reprezentativce

Sutra će (srijeda, 15. decembra/prosinca 2021. godine), u 11:00 sati, u Mostaru (zgrada federalnih institucija, Kongresna dvorana), biti održan svečani prijem za članove Robotičke reprezentacije BiH, u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti.

Srednjoškolcima iz Mostara, Čapljine i Stoca, bh. robotičkim reprezentativcima, okupljenim oko Centra za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju iz Mostara – CERIT, ovom prilikom bit će uručena priznanja i nagrade za ostvareni uspjeh i prvo mjesto na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021 Discover & Recover.

Događaj će biti održan uz obavezno poštivanje Naredbi i Preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva usvojenih Zaključkom V. broj: 1787/2021 od 02.12.2021. godine.

Inače, First Global Challenge je takmičenje čija je misija da inspirira mlade u nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici (STEM), i na taj način skreće pažnju na važnost ovakvog tipa edukacije. Takmičenje, koje je okupilo timove iz 177 zemalja, počelo je krajem maja, a završilo krajem septembra ove godine.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas