back to top

SUTRA U LIVNU ZAPOČINJE KAMPANJA “POŠTUJ ŽIVOT, NE ORUŽJE”

Sutra, 15. studeni 2023. godine u Livnu od 12 do 15h započet će kampanja “Poštuj život, ne oružje” koja se istovremeno provodi na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, a kao odgovor na veliki broj incidenata uzrokovanih vatrenim oružjem sa tragičnim posljedicama koji su se dogodili u bliskoj prošlosti. Cilj kampanje je podizanje svijesti javnosti o opasnostima posjedovanja vatrenog oružja i teškim posljedicama po život i zdravlje ljudi, ali i poziv na konkretnu opću akciju kako bi se spriječili slučajevi upotrebe oružja, te prevenirao i smanjio posjed nelegalnog oružja u Boni i Hercegovini.

 

U kampanji sudjeluje svih 10 županijskih ministarstava unutarnjih poslova u FBiH, MUP Republike Srpske, te Policija Brčko distrikta BiH, uz kontinuiranu informiranost Koordinacijskih odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja (SALW) u BiH.

Kroz događaje koji će se održati širom Bosne i Hercegovine, uz razgovor sa policijskim službenicima, građani i građanke, kao i mladi i djeca će imati priliku da čuju nešto više o samom projektu. Poseban naglasak je na odgovornim vlasništvom nad oružjem čime sprječavamo tragične slučajeve, dok neodgovornim vlasništvom dovodimo u opasnost sve u njegovoj blizini. Ovo je i jedna od ključnih poruka kampanje “Poštuj život, ne oružje”.

 

Nakon predavanja policijskih službenika o ovoj važnoj temi, bit će upriličen razgovor i kviz za djecu i mlade o njihovim stavovima i poznavanju ove problematike.

Kupreski radio

Mostarski.info

relax-portal.info

Popularno danas