More

  SUM: Svečanu sjednicu Senata pratili i partneri iz Pekinga

  Sveučilište u Mostaru obilježilo je 44. obljetnicu djelovanja i rada svečanom sjednicom Senata uz nazočnost rektora i rektorica javnih sveučilišta i univerziteta iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske te predstavnika javnog, kulturnog i političkog života u BiH.

  Rektor Sveučilišta prof. dr. Zoran Tomić nazočnima je zahvalio na dugogodišnjoj potpori u razvoju Sveučilišta ka jednoj modernoj, europskoj visokoobrazovnoj instituciji, a prije zahvala je prikazan desetominutni film o Sveučilištu u Mostaru u produkciji Sveučilišne televizije SUM TV.

  Kroz film su prikazani uspjesi i iskoraci Sveučilišta u prethodnim godinama na svim područjima, od nastave, znanosti, razvoja, inovacija, infrastrukturnih projekata, međunarodne i međusveučilišne suradnje.

  “Kadrovi koji se obrazuju na Sveučilištu u Mostaru od 1977. godine su potvrda jednog ispravnog opredjeljenja da je ulaganje u znanost – ulaganje u budućnost. Kvalitetan znanstveno-istraživački rad, otvaranje novih studijskih programa i jačanje međunarodne suradnje su dokaz da je Sveučilište u Mostaru prepoznato kako u BiH tako i šire“, kazao je rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Jusuf Duraković uime Rektorskog zbora/Rektorske konferencije Bosne i Hercegovine.

  Prof. dr. Snježana Prijić Samaržija, predsjednica Rektorskog zbora RH kazala je kako Sveučilište u Mostaru svojim brojnim sporazumima o suradnji sa značajnim europskim i svjetskim sveučilištima, pokretanjem e-Sveučilišta, digitalnom tranzicijom u poslovanju i funkcioniranju, novim studijskim programima i iskoracima u sustavu osiguranja kvalitete teži prema modernom europskom sveučilištu.

  Sveučilište je i ove godine dodijelilo plakete i povelje istaknutim pojedincima i institucijama koje su doprinijele razvoju i promociji Sveučilišta, a jedan od dobitnika je i Beijing University of Civil Engineering and Architecture iz Pekinga čiji su predstavnici poslali prigodni govor zahvale te pratili cijelu sjednicu putem linka što pokazuje međunarodnu snagu Sveučilišta u Mostaru.

  “Siguran sam kako da ono što danas imamo u našem nastavnom programu, u onome što se zove znanost i razvoj kada je u pitanju naše Sveučilište, može biti primjer kako neke stvari u Bosni i Hercegovini možemo unaprijediti”, istaknuo je predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović.

  Na sjednici je nazočio i ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar prof. dr. sc. Željko Holjevac koji se obratio nazočnima prigodnim riječima te uručio rektoru SUM-a prof. dr. sc. Zoranu Tomiću medalju dr. Ive Pilara za Sveučilište u Mostaru, priopćeno je iz SUM-a.

  najnovije

  spot_img