Studentica Ljiljana Krtalić pobjednica natječaja iz likovne umjetnosti

-

Studentica slikarstva Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg Ljiljana Krtalić sa svojim radom “Bez naziva” pobijedila je na natječaju za najbolje studentske radove iz područja likovne umjetnosti kojeg je raspisao Studentski zbor Sveučilšta u Mostaru.

“Studenti su mogli slati crteže, slike, skulpture… Mogli smo vidjeti nevjerojatne radove, ali žiri kojeg su činili profesori s Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg morali su izabrati najbolje”, priopćeno je iz Studentskog zbora SUM-a.

Drugo mjesto osvojila je Veronika Strinić, studentica 5. godine smjera grafika na Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg, a njezin rad srebrenog sjaja se zove “Sadder than me”. Treće mjesto osvojila je Iva Ćuk, studentica 5. godine smjera kiparstva koja također dolazi sa Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg, a njezin rad se naziva “Može 100KM”.

“Umjetnost nije stvar opredjeljenja, s tim ili se rodiš ili ne. Ali ne zaboravite, na umjetnosti ako ne radite i ako ju ne usavršavate, zalud urođeni talenat. Sjetimo se prispodobe s talentima. Onih koji talenat nadogradiše i onih koji isti zakopaše. Na Vama je hoćete li zakopati i čvrsto čuvati to malo što imate ili ćete ipak, težiti usavršavanju”, kazala je koordinatorica za kulturu Studentskog zbora Marija Bagarić.

Čestitala je pobjednicima i zahvalila svima na velikom broju pristiglih radova.

“Hvala profesorima s Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg koji su sudjelovali u ocjenjivanju radova. Ovo nije jedina aktivnost Studentskog zbora kojom promiče kulturu i umjetnost, a sigurno nije ni zadnja”, navodi se u priopćenju.

spot_img

Mostar vijesti