back to top

Stotine kilograma nestaju: U Hrvatskoj dronovi štite krumpire od lopova na poljima.

Problemi međimurskih poljoprivrednika s učestalim krađama na poljima traju godinama. Ljeti lopovi često ciljaju polja krumpira, donoseći štetu poljoprivrednicima. Kako bi olakšali hvatanje lopova, međimurski policajci su nabavili dronove koji daju rezultate.

Prema riječima načelnika Policijske postaje Čakovec, Krešimira Jurčevića, ovdje nije riječ o krađama iz gladi, već o organiziranim akcijama gdje se krumpir preprodaje u velikim količinama. Zbog ovog problema, policija je uvela dronove koji im omogućavaju brže reakcije u slučaju krađe.

Preciznost dronova omogućava policiji da prati situaciju u realnom vremenu te da na vrijeme locira sumnjive aktivnosti na poljima. Damir Mesarić, poznati zemljoposjednik, potvrđuje da su dronovi pomogli u smanjenju broja krađa, iako je teško potpuno iskorijeniti ovaj problem.

Iako su dronovi pokazali svoju efikasnost u borbi protiv krađa, Mesarić ističe da su počinitelji uglavnom maloljetne osobe, što često otežava procese prijave i sudskih procesa. Unatoč tome, dronovi su dokazali svoju važnost u zaštiti polja od lopova.

Članak originalno objavljen na stranici Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Mostarski.info )

Popularno danas