back to top

Što treba znati o uplati dvije neoporezive prosječne plaće radnicima u FBiH

Poslodavac može izvršiti isplatu u iznosu do 2.520 KM i pravo na ovaj dodatni prihod imaju osobe zatečene u radnom odnosu na dan isplate.

Naime, entitetska vlada je jučer na prijedlog Ministarstva financija FBiH donijela uredbu kojom se regulira isplata do dvije prosječne plaće, a koja će na snazi biti od dana objave u Službenim novinama FBiH do 30. lipnja sljedeće godine.

Kako su objasnili, poslodavac može izvršiti isplatu u iznosu do 2.520 KM i pravo na ovaj dodatni prihod imaju osobe zatečene u radnom odnosu na dan isplate. Dakle, poslodavac nije obvezan dodatno isplatiti do dvije prosječne plaće. Osim toga, može isplatiti manje od navedenog iznosa, piše Klix.ba.

Novac se može isplatiti u razdoblju od dana stupanja spomenute uredbe na snagu, a najkasnije do prestanka važenja uredbe (30. lipnja 2024.).

Ukazali su i na sljedeće:

– Isplata se može izvršiti isključivo na transakcijske račune radnika;

– Isplata se može izvršiti jednokratnom tranšom;

– Isplata može izvršiti u šest dijelova, s tim da ukupan iznos ne smije prelaziti 2.520 KM;

– Isplata se vrši za sve radnike koji su bili u radnom odnosu na dan isplate pomoći, bez diskriminacije na bilo koji način;

– Poslodavac je dužan donijeti interni akt kojim će se, između ostalog, urediti iznos pomoći, datum isplate, broj tranši i uvjeti isplate;

– Pojedinačni akti, koje donosi poslodavac za ostvarivanje prava iz ove uredbe, obvezno se donose u pisanom obliku.

 

Objava Što treba znati o uplati dvije neoporezive prosječne plaće radnicima u FBiH pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas