Stari most u bojama Hrvatske

-

Prvi put Stari most svijetlio je u bojama zastave Republike Hrvatske, te na taj način se odala počast i solidarnost svim pogođenim u zemljotresima koji su zadesili hrvatske gradove Petrinju, Sisak, Zagreb i okolna sela.

Navedenim gestom, Mostarci su iskazali solidarnost i pružili podršku Petrinji. Osim zastave, napisana je i poruka ”Zajedno za Petrinju”.

Također, svijetlio je i u plavoj boji te na desnoj kuli prikazana je svijeća u čast tragično preminulim djevojkama i mladićima iz Posušja.

Napominjemo, 4. januar je Dan žalosti u Federaciji BiH zbog tragedije koja se desila u mjestu Tribistovo, u Općini Posušje, kada su u novogodišnjoj noći tragično stradali osam djevojaka i mladića.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade FBiH i institucija FBiH.

Iz Vlade Federacije BiH ističu da se na Dan žalosti ne mogu održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u FBiH. Medijske kuće na teritoriji FBiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

spot_img

Mostar vijesti