More
  VijestiStanovnici Bijelog Brijega podsjećaju na problem nelegalne gradnje

  Stanovnici Bijelog Brijega podsjećaju na problem nelegalne gradnje

  Stanovnici mostarskog naselja Bijeli brijeg, okupljeni oko građanske inicijative “STOP nelegalnoj gradnji na Bijelom brijegu” uputili su u četvrtak pismo vijećnicima Gradskog vijeća Mostara kako bi ih podsjetili na problem nelegalne gradnje u Mostaru.

  Aktivisti podsjećaju kako su i prije šest mjeseci uputili pismo u kojem su izložili konkretan problem nelegalno izgrađene zgrade u naselju Bijeli brijeg, a da se danas obraćaju kako bi rekli vijećnicima da nisu ispunili njihova očekivanja po pitanju rješenja problema.

  “Niste prihvatili naš zahtjev da se izvrši revidiranje postojećeg Prostornog plana, a uputili smo ga zato što znamo da izrada Prostornog plana iziskuje dosta vremena. Koliko vidimo, vjerojatno nećete stići taj novi Prostorni plan niti usvojiti do kraja ove godine čime ste se obvezali godišnjim Programom rada Gradskog vijeća za 2021.godinu”, navodi se, između ostalog, u otvorenom pismu.

  Govoreći o konkretnom slučaju gradnje na Bijelom brijegu, aktivisti su naveli da je u međuvremenu investitor sam uklonio dio započetog šestog kata na ionako nelegalno izgrađenoj zgradi, a da nije dobio građevinsku dozvolu za gradnju nove zgrade u njezinom susjedstvu.

  “Oboje ukazuje na to da su naše sumnje u neregularnosti opravdane i utemeljene na činjenicama tako da, uvjereni u nelegalnu gradnju u našem konkretnom slučaju, i dalje inzistiramo na pozivanje na odgovornost svih onih koji su svojim potpisima i zlouporabom ovlaštenja i položaja doprinijeli tomu da naš grad postane loše mjesto za življenje, a sve zbog pogodovanja pojedincima i vlastitog interesa”, navodi se u pismu.

  S ciljem da se istraži i utvrdi činjenično stanje iz Inicijative građana navode kako su pokrenuli i kaznene prijave zbog izdavanja ilegalnih dozvola protiv odgovornih osoba.

  “Nakon toga, iz Federalne uprave policije su nas obavijestili da policijski službenici Federalne uprave policije postupaju po zahtjevu Županijskog tužiteljstva HNŽ – Mostar, zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela prilikom izgradnje stambeno-poslovnog objekta Bijeli brijeg – Mostar. Nakon pribavljanja potrebne dokumentacije saslušan je veći broj osoba u svojstvu svjedoka, o čemu je obaviješteno i tužiteljstvo”, navodi se u pismu.

  Iz spomenute inicijative pitaju gradske vijećnike hoće li se ozbiljno pozabaviti ovim problemom ili će svojim glasom doprinijeti da se sve do sada nelegalno legalizira i život nastavi dalje kao da kršenja i zlouporaba nije ni bilo?

  U otvorenom se pismu dodaje kako od vijećnika ne očekuju odgovor u pisanom obliku već konkretne poteze koji će na koncu rezultirati novim Prostornim planom po mjeri svih građana Mostara.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img