Sredstva iz EU dobili Linnovate Tehnološki park i još deset partnera iz Livna

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Livno jedno je od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Europska unija financira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR), kazao je Feni voditelj projekta Nikola Periša.

“Ovaj projekt ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese njegovom poboljšanju u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada”, dodao je Periša.

Sinergija livanjskog lokalnog partnerstva za veću konkurentnost i zapošljivost radne snage, naziv je projekta za koji su sredstva dobili glavni podnositelj Linnovate Tehnološki park i još deset partnera iz livanjske lokalne zajednice, a u okviru projekta “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II (LEP II)”.

“Projekt je usmjeren na zapošljavanje neuposlenih osoba registriranih u evidenciji županijskog Zavoda za upošljavanje kojima će se kroz programe edukacija, popraćenih mentorstvom, u oblasti turizma (turistički vodič i voditelj turističke poslovnice), drvnom sektoru (stolarstvo), stočarstvu (proizvodnja mlijeka) i 3D modeliranju, te putem startupa (obuka za samoupošljavanje), omogućiti prekvalifikacija, dokvalifikacija ili pokretanje vlastitog posla”, istaknuo je Periša, dodavši pritom kako su oblasti ciljano birane kako bi se uskladile ponuda i potražnja na tržištu rada.

Na spomenutom potpisivanju partnerskih sporazuma, navodi dalje, definiran je način međusobne suradnje, ali i obveza koje podrazumijevanju proces suradnje.

  Arheološka istraživanja kod Livna: Otkriveni ostaci kamenih osuarija, ulomci posuda, namještaja, nakit, oruđe…

Osim glavnog nositelja projekta “Tehnološkog parka Linnovate” na projektu su uključeni i Grad Livno, potom Zavod za zapošljavanje HBŽ, Narodno Sveučilište Livno, Eko sir Puđa d.o.o., Continental adventure d.o.o., WoodArt d.o.o., COX 4 d.o.o., MWOOD d.o.o., Udruga PUŽ – Put u život, CEUP – Centar za edukacije i upravljanje projektima.

Europska unija i Međunarodna Organizacija Rada, kroz LEP II projekat, podržavaju dalji razvoj lokalnih partnerstava za zapošljavanje koja su posvećena zapošljavanju i socijalnoj koheziji u Bosni i Hercegovini.

relax-portal.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi