SLJEDI IZRAVNA BORBA ZA PRVO MJESTO: Alcaraz najavio novi napad na Novakov tron!

Više nema spora – dvojica najboljih tenisača trenutno su Novak Đoković i Carlos Alcaraz, koji su se od početka godine nekoliko puta izmjenjivali na prvom mjestu.

No, nekako je uvijek nedostajala direktna borba za mjesto lidera ATP liste, a do prvog mjesta uvijek se dolazilo u nedostatku drugog pretendenta.

Prvo, Novak je izgubio mjesto broj 1 prošle godine kada je dobio zabranu nastupa na brojnim turnirima zbog statusa cijepljenja. Danil Medvedev je prvotno to iskoristio, ali otkako je osvojio US Open, Alcaraz je postao najmlađi najbolje rangirani tenisač ikada.

No, sustigla ga je ozljeda zbog koje je propustio Australian Open, pa je Novak vratio naslov i vratio se na prvo mjesto. Uslijedio je novi izostanak Novaka, ovoga puta s Mastersa u Indian Wellsu i Miamiju, zbog starog razloga – zabrane ulaska u SAD jer nije cijepljen protiv koronavirusa.

Španjolac je to iskoristio i pobjedom se vratio na prvo mjesto, ali ga je izgubio već u Miamiju jer nije obranio prošlogodišnji naslov.

Sada će se prvi put u Monte Carlu od 9. do 16. travnja izravno natjecati za mjesto najboljeg na svijetu. Za to trebaju podići pehar u Kneževini, inače rezidenciji našeg tenisača. Ako nitko od njih to ne učini, Novak ostaje vodeći.

Mladi Španjolac ne krije da mu je ambicija vratiti se na prvo mjesto.

Vidjet ćemo, bila su to za mene jako naporna dva mjeseca. Sada dolazi sezona šljake koja će također biti zahtjevna. A što se tiče gubitka broj 1, sada ga samo moram pokušati vratiti i dati sve od sebe da se to dogodi uskororekao je Alcaraz.

www.sportskacentrala.com

javno.ba

Popularno danas