Slišković: U Mostaru su srušeni i drugi mostovi

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine i trener Zrinjskog i Željezničara Blaž Slišković, govorio je ovih dana u jednom opširnom intervjuu za srbijanski Nedeljnik.

Tom prilikom rekao je neke stvari koje se mnogima u BiH neće dopasti, a tiču se ratnih zbivanja, konkretno – rušenja Starog mosta od strane HVO.

Na pitanje kako je na njeg utjecalo rušenje Starog mosta u Mostaru, Baka je odgovorio:

“Šta je za mene značilo rušenje onog mosta? Pa bila je to tužna slika. Samo znaš šta? Ako je, i samo ako je, istina da je taj most korišten da se prevozi municija za Armiju RBiH, drago mi je da je srušen. Ne zbog armije, nego zbog municije. Isto bih ti rekao i da je preko toga mosta municiju vozio HVO”, rekao je Slišković za Nedeljnik.

“Tako je sačuvano možda nečijih sto života. A jedan ljudski život ne vrijedi sto starih mostova. Dao bih sto je*enih mostova za jedan život. I znaš šta je bit u tome? U Mostaru su bili srušeni i svi drugi mostovi, svi su bili srušeni. Samo što oni koji za njim kao toliko žale, žale jer su taj napravili Turci. Eto zašto. U tome vide suštinu, kao što neki drugi vide suštinu u tome što je neki most napravila Austrougarska”, dodao je Baka i nastavio:

” A za to vrijeme ne žale za deset hiljada ljudi. Kažu, most je simbol. Jeste. Ali evo, napravili su novi. Treba stvari gledati objektivno. Ima mnogo takvih priča o simbolima u Mostaru, a niko ne priča o objektivnim stvarima.”

  Lana Pudar na Svjetskom kupu i Europskom prvenstvu u plivanju u Rusiji

Cijeli intervju pročitajte OVDJE!

Objava Slišković: U Mostaru su srušeni i drugi mostovi pojavila se prvi puta na Gol.ba.

gol.ba

javno.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 1 / 5. Brojanje glasova: 1

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi