back to top

SLIJEDI HAOS Kad se retrogradni Merkur javlja u 2024. i šta donosi

Ona se sastoji od postavljanja ključnih planeta i sazvježđa. Proučavanje natalne karte podrazumijeva 12 kuća koje određuju nečiji prošli, sadašnji i budući život. Astrolozi daju predviđanja na osnovu pogleda na ovaj nijansirani raspored. Da bismo ovo bolje razumjeli, evo detaljne analize šta predstavlja i kako će retrogradni Merkur 2024. uticati na znake zodijaka.

Razlog zašto zapadna astrologija pridaje toliki značaj periodima retrogradnosti Merkura je taj što ova planeta predstavlja komunikaciju, tehnologiju i putovanja, a kaže se da njeno retrogradno kretanje ozbiljno utiče na sve znakove.

Za ovaj fenomen se kaže da izaziva konfuziju, kašnjenja i pogrešnu komunikaciju, ali pošto se astrologija bavi percepcijom, nije sve mračno tokom retrogradnog perioda Merkura. Ova faza omogućava svim znacima da se opuste, i analiziraju svoj život. Još jedna intrigantna stvar koju treba primjetiti je da će svaki retrogradni Merkur 2024. biti u vatrenim znacima.

Od 1. do 24. aprila 2024.

Merkur ide retrogradno u svojeglavom, strastvenom i vatrenom horoskopskom znaku Ovna. Osobe u znaku Ovna će doživeti nekontrolisanu želju da uskoče u donošenje odluka i suoče se sa izazovnim situacijama sa asertivnošću i agresijom. Varnice će letjeti, a možda će doći i do tenzije i sukoba.

Najbolje je za sve horoskopske znake, posebno za vatrene, da se pritaje i intenzivno razmišljaju prije nego što komuniciraju sa drugima, jer njihove riječi mogu povrediti. Takođe je važno, posebno za Ovnove, Lava i Strelca, da se u ovom periodu ne prepiru kako bi izbegli buduće katastrofe.

Od 4. do 27. avgusta 2024.

Merkur je retrogradan u zemaljskom znaku Djevice od 4. do 14. avgusta, a zatim prelazi u sazvežđe Lava. Ovaj period će početi sa jasnoćom postavljanja ciljeva. Do promjene će doći poslije 14. avgusta, pošto će Merkur biti retrogradan u samouvjerenom, ali egoističnom vatrenom znaku Lava.

Dok Djevica nekome omogućava da se konstruktivno posveti samousavršavanju i s vremena na vreme kritikuje svoje voljene, rođeni pod uticajem Lava ne prihvataju nikakvu vrstu kritike, jer žude za pohvalom i potvrđivanjem od drugih.

Svi znaci moraju da budu posebno oprezni kada je u pitanju njihov ljubavni život, jer će ova faza sigurno stvoriti konfuziju i negativnu komunikaciju.

Od 25. novembra do 15. decembra 2024.

Posljednji retrogradni Merkur u godini ponovo će biti u znaku Strijelca. Sezona praznika 2024. će pasti usred retrogradnog Merkura, što bi moglo da izazove određene probleme u planiranju odmora ili porodičnih večera.

Svim znacima se savjetuje da trostruko provjere svoje rezervacije i planove sa prijateljima i porodicom prije nego što krenu na put. Takođe bi bilo od pomoći da ne ulazite u nepotrebne rasprave sa voljenima jer bi to moglo da ostavi gorak ukus žaljenja za sve znake zodijaka.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Popularno danas