Slab odziv građana za vakcinaciju bez najave u Mostaru

-

U mostarskim domovima zdravlja jutros je započela masovna vakcinacija građana bez najave. Tokom prvog dana situacija je slična kao u Sarajevu – gužve nema jer je zainteresiranost jako slaba.

Kako su nam kazali iz Doma zdravlja Mostar jutros do 11:30 sati vakcinisalo se blizu 100 osoba, a nadležni apeluju na sve u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, bez obzira na mjesto prebivališta unutar HNK, da iskoriste ovu priliku i prime vakcinu.

Građanima su na raspolaganju doze AstraZenece, a imunizacija bez najave odvijat će se od 8 do 12 sati i od 16 do 20 sati u Domu Herceg Stjepan Kosača. U narednim danima se pored AstraZenece očekuju i određene količine Sinopharma iz kontigenta koji je kupila Vlada Federacije BiH.

“Imamo 10.000 doza AstraZenece što je namijenjeno za 5.000 osoba. U sljedećim danima se nastavlja imunizacija bez prethodne najave”, rekla nam je glasnogovornica DZ Mostar Ines Popovac.

Vakcinacija bez najave odvija se od jutros i u Domu zdravlja Stari Grad gdje su također na raspolaganju vakcine AstraZeneca, a uskoro se očekuje i dolazak kineskog Sinopharma, piše klix.ba.

spot_img

Mostar vijesti