SKB-u Mostar donirana zaštitna oprema vrijedna gotovo 22 hiljade KM (VIDEO)

Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u ponedjeljak je uručena zaštitna oprema vrijedna gotovo 22 hiljade maraka, osigurana direktno iz Saveznog proračuna Njemačke.

Riječ je o zaštitnim maskama Drager (800 komada), jednokratnim odijelima (2120 komada) i nesterilnim rukavicama (15.000 komada) u vrijednosti od 21.892,10 maraka.

Projekt nabave opreme uspješno je proveden uz pomoć Njemačke humanitarne organizacije Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) u BiH.

Direktor te organizacije za jugoistočnu Europu Elmir Bojadžić kazao je kako su, pored dvije bolnice u Mostaru, donaciju primile ili će primiti bolnice u Bihaću, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, ustvrdivši kako je ukupna vrijednost tog projekta oko 60 000 eura.

– Na ovoj način i uz pomoć njemačke Vlade pokušali smo da se odredimo prema nekim pripremnim aktivnostima jer ne znamo što se dogoditi, koji će val doći ili neće. No, sigurno je da će se sve ove donacije moći iskoristiti u narednom razdoblju – kazao je  Bojadžić.

Dodao je da su sve bolnice same odredile što im treba i u kojim količinama te da je to ASB u BiH pokušao maksimalno ispoštovati.

– U našim ranijim kontaktima zatražili smo ovakav vid donacije jer nam je zaštitna oprema potrebna da unaprijed pripremimo i zaštitimo naš zdravstveni kadar – istaknula je doc. dr. sc. Kristina Galić, savjetnica ravnatelja SKB Mostar.

Izrazila je zadovoljstvo što je ASB u BiH usmjeren upravo prema zdravstvenom sustavu u BiH kojemu je potrebna ovakva pomoć.

  Savez logoraša HNK: Ponovno uspostavljanje Herceg-Bosne je poziv na novi rat

Sveučilišna klinička bolnica Mostar u prethodnim je valovima covida-19 adekvatno odgovorila izazovima, a ova oprema je hvale vrijedna za zaštitu naših djelatnika u liječenju najtežih bolesnika oboljelih od covid infekcije – naglasila je Galić.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi