Sjajni Kan Ahić zaustavljen u finalu Global Junior Toura u Dubaiju

U Dubaiju se ovih dana igra DUBAI BOWL by TEN-PRO Global Junior Tour, a predstavnik Bosne i Hercegovine je mladi Visočanin Kan Ahić, koji se takmičio u kategoriji Tenisera do 2012. godine i mlađi. Naš mladi Teniser, inače član TK Bosna Sarajevo, takmičio se među 64 Tenisera. U prvoj rundi pobijedio Bahreinca Yousifa Kamala sa 6:0, 6:0, a nakon toga je deklasirao Šveđanina Vincenta Bertu sa 6:1, 6:1. Uslijedio je meč protiv Siddhanta Sinhe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojeg je pobijedio sa ubjedljivih 6:0, 6:0. Na red je došao fuel sa Filipincem Alexijom Lucom Rafaelom Aldemitom, kojeg je Ahić savladao sa 6:0, 6:3. Nakon toga je uslijedio meč polufinala protiv drugog Filipinca Aarona Coyiutoa, ali ni on nije predstavljao problem za mladoh bh. asa. Njega je također pobijedio sa 6:0, 6:3. I onda u finalu Ahić je igrao protiv Latvijca Otta Renoa Rasa, koji je slavio sa 6:2, 6:1. Ovim je Ahić još jednom potvrdio da je veliki talenat, a nedavno je u Doboju osvojio BH Tennis Masters za igrače do 10 godina. To mu je bio sedmi osvojeni turnir ove godine.

<a href="https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/ostali-sportovi/Tenis/sjajni-kan-ahic-zaustavljen-u-finalu-global-junior-toura-u-dubaiju-805008″>sport1.oslobodjenje.ba

javno.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi