back to top

SIPA u petak u Tomislavgradu uhitila Gazmendija Ajdinija, 46-godišnjaka njemačko-albanskog podrijetla

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak su na području Tomislavgrada, prema međunarodnoj Interpolovoj tjeralici, uhitili jednu osobu.

Doveden u Sud

Međunarodnu tjeralicu raspisao je Interpol Republike Njemačke s ciljem uhićenja i izručenja navedene osobe Njemačkoj, a zbog kaznenog djela ubojstvo u pokušaju.

Kako “Avaz” doznaje, uhićen je 46-godišnjak njemačko-albanskog podrijetla.

Radi se o Gazmendu Ajdiniju. U Sudu BiH u petak je održano ekstradicijsko ročište i, po svemu sudeći, Gazmend će vrlo brzo biti izručen Njemačkoj, s obzirom na to da je pokušao ubiti bivšu suprugu na brutalan način.

Žena u bolnici

On je uhićen u Tomislavgradu nakon što je u srijedu napao sjekirom bivšu suprugu. Poslije stravičnog čina pobjegao je automobilom i krio se na području BiH. Potraga za njim trajala je od srijede. Žena je teško povrijeđena i nalazi se u bolnici, objavili su mediji u Njemačkoj.

“Avaz” saznaje da se Gazmend krio u jednom motelu na području Tomislavgrada, gdje je i uhićen. Nije pružao otpor. Ovo je još jedna uspješna akcija SIPA-e i Sektora kriminalističke policije. Veliki dio posla uradili su i pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, kao i OSA-e.

Pio pivo, napao je kod škole

Napad sjekirom dogodio se na putu do škole u Ober-Ramštatu i zabrinuo je lokalno stanovništvo. Svjedoci su ispričali da je muškarac pio pivo i prvo je ženu udario razbijenom flašom, a zatim sjekirom u vrat. Uz zahtjev za pravnu pomoć od javnog tužiteljstva u Darmstadtu, sada bi trebalo pokrenuti izručenje 46-godišnjaka Njemačkoj, objavili su tamošnji mediji, prenosi Dnevni avaz.

Objava SIPA u petak u Tomislavgradu uhitila Gazmendija Ajdinija, 46-godišnjaka njemačko-albanskog podrijetla pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas