More
  VijestiSindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja pozivaju Vladu HNK na razgovor

  Sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja pozivaju Vladu HNK na razgovor

  Sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja po hrvatskom i bosanskom programu, kao i Sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) pozvali su Vladu HNK-a na razgovor vezano za županijski proračun za 2021. godinu.

  “Potaknuti smo na ovo sramotnim proračunom za 2021. godinu u kojoj je izdvojena mizerna svota novaca za sudske presude. Dok se novac izdvaja u sklopu korona pomoći različitim privatnim subjektima, dotle prosvjetari i državni namještenici ne mogu doći do svog radom stečenoga te sudskim putem dosuđenog novca”, navode sindikati u zajedničkom priopćenju.

  Sindikati navode kako je pandemija iskorištena kao izgovor da se ne izvršavaju vlastite obveze te podsjećaju kako se slučaj sudskih presuda vuče još od kraja 2000-ih, te kako dosad niti jedan zaposlenik, član spomenutih sindikata nije naplatio svoju tužbu s kamatama.

  “Kolika je nebriga Vlade za stanje u našim sektorima, govori i činjenica da je takozvani akcijski plan isplate sudskih presuda poslužio kao izgovor za odlaganje obveza. Naši sektori su puni problema koje smo voljni riješiti kroz razgovore s Vladom no ista se oglušuje na naše pozive”, dodaje se u priopćenju.

  Sindikati očekuju početak razgovora s Vladom HNK-a u veljači te napominju kako će u slučaju izostanka suradnje sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja stupiti u štrajk.

  U priopćenju je upućena i potpora svim djelatnicima u zdravstvu u borbi za njihova prava.

  Fena

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img