Sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja pozivaju Vladu HNK na razgovor

-

Sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja po hrvatskom i bosanskom programu, kao i Sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) pozvali su Vladu HNK-a na razgovor vezano za županijski proračun za 2021. godinu.

“Potaknuti smo na ovo sramotnim proračunom za 2021. godinu u kojoj je izdvojena mizerna svota novaca za sudske presude. Dok se novac izdvaja u sklopu korona pomoći različitim privatnim subjektima, dotle prosvjetari i državni namještenici ne mogu doći do svog radom stečenoga te sudskim putem dosuđenog novca”, navode sindikati u zajedničkom priopćenju.

Sindikati navode kako je pandemija iskorištena kao izgovor da se ne izvršavaju vlastite obveze te podsjećaju kako se slučaj sudskih presuda vuče još od kraja 2000-ih, te kako dosad niti jedan zaposlenik, član spomenutih sindikata nije naplatio svoju tužbu s kamatama.

“Kolika je nebriga Vlade za stanje u našim sektorima, govori i činjenica da je takozvani akcijski plan isplate sudskih presuda poslužio kao izgovor za odlaganje obveza. Naši sektori su puni problema koje smo voljni riješiti kroz razgovore s Vladom no ista se oglušuje na naše pozive”, dodaje se u priopćenju.

Sindikati očekuju početak razgovora s Vladom HNK-a u veljači te napominju kako će u slučaju izostanka suradnje sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja stupiti u štrajk.

U priopćenju je upućena i potpora svim djelatnicima u zdravstvu u borbi za njihova prava.

Fena

spot_img

Mostar vijesti