Sindikat se zahvalio na podršci!

Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama županije Zapadnohercegovačke zahvalio se svima koji su im u proteklom vremenu pružili podršku na različite načine. Pismom zahvale obratili su se javnosti. Prenosimo ga u cijelosti.

Opći štrajk započeo je 9. siječnja 2023. godine u svim srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke, a naši razlozi za štrajk su poznati: nepotpisivanje Kolektivnoga ugovora i nepostizanje dogovora o postotku povećanja plaće. Iako smo mjesecima apelirali da treba izbjeći ovakav scenarij, prvi tjedan štrajka je, dakle, iza nas.

Javnost je prepoznala da se borimo za ispravne vrijednosti koje su uskraćene mnogima u našoj županiji, zaposlenima i nezaposlenima, pa nam tako nemjerljivo mnogo znači javna potpora koju smo dobili od Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH i Nezavisnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe u Županiji Zapadnohercegovčkoj. Policija nas je podržala štrajkom upozorenja te najavila daljnje samostalne i zajedničke akcije. Hvala policajcima! Također zahvaljujemo na pismu podrške državnim službenicima i namještenicima, vrlo dobro znamo koliko je teško njihovo sindikalno organiziranje i djelovanje. Ovim putem i mi njima upućujemo podršku u nastojanju očvršćivanja njihova Sindikata.

Svakodnevno dobivamo potporu roditelja naših učenika, čime svjedočimo činjenici kako su roditelji svjesni situacije s kojom se borimo godinama. Veselimo se njihovim najavljenim inicijativama prema resornom ministarstvu i Vladi ŽZH i nastojanjima da se štrajk čim prije privede kraju.
Posebno zahvaljujemo našim kolegicama i kolegama u osnovnim školama što su pronašli snage i odlučili pridružiti nam se. Njihov Sindikat izložen je nevjerojatnim pritiscima i opstrukcijama, stoga je ovaj čin sudjelovanja u štrajku posebno velik i važan. U ovim trenucima najvažnije je boriti se i izboriti za zajedničku dobrobit te potpuno ignorirati one unutar i izvan škola koji sustavno nastoje oslabiti rad Sindikata. Zato pozivamo kolegice i kolege iz dviju osnovnih škola koje nisu u štrajku da nam se pridruže jer su, uvjereni smo, razlozi za sudjelovanje u štrajku mnogo veći i važniji od onih za nesudjelovanje.
Drugi tjedan štrajka je neminovnost, međutim on može vrlo brzo završiti. Naša traženja nisu nepoznanica, argumentirano ih iznosimo godinama. Tekst Kolektivnog ugovora prešli smo toliko puta da ga poznajemo napamet, a za dijelove koji nisu usuglašeni ili su predmet prijepora, naš stav je jasan i realan. Netko će pomisliti da su prijepori isključivo financijske prirode, tako je i bilo donedavno, no pojavili su se neki drugi, neočekivani i mnogo opasniji za nas.

Zahvaljujemo i našim učenicima na strpljenju, uvjeravamo vas da ste nam svakodnevno u mislima. Silno želimo da ovaj štrajk što prije završi, a do tada ne zaboravite da ste naši učenici i izvan učionice. – navodi se u priopćenju koji potpisuje predsjedništvo.

  Djelatnici sudova i Tužiteljstva pružili podršku štrajku prosvjetara u ŽZH

Prema onom što saznajemo štrajk se nastavlja i u sljedećem tjednu, a sastanak s Vladom je najavljen za srijedu, 18.1.2023. godine.

Podsjećamo, štrajk prosvjetara osnovnih i srednjih škola u županiji Zapadnohercegovačkoj traje od 9.1.2023. godine. Učenici se od praznika nisu vratili u školske klupe. Očekivani povratak nije poznat.

Objava Sindikat se zahvalio na podršci! pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi