Sindikat liječnika HBŽ-a u ponedjeljak organizira opći štrajk

Skupština Sindikata liječnika Hercegbosanske županije donijela je u petak odluku o organiziranju općeg štrajka koji će se održati u ponedjeljak, 4. srpnja, u 7 sati.

Povod za ovakvu odluku su dvogodišnje odugovlačenje početka pregovora o novom kolektivnom ugovoru, zatim potpuno ignoriranje od strane Vlade Hercegbosanske županije i resornog ministarstva da se pokrene proces kolektivnog pregovaranja, najniža satnica u djelatnosti zdravstva u Federaciji BiH, te kašnjenje s isplatom 4 plaće u Domu zdravlja Drvar, kazao je Feni dr. Ivica Jozić, predsjednik Sindikata liječnika Hercegbosanske županije.

Sindikat liječnika će prema zakonu o štrajku potpisati sporazume s rukovodstvom zdravstvenih ustanova o poslovima koji se ne smiju prekidati za vrijeme štrajka.

Jozić kaže da liječnici u toj županiji, izuzev onih u Posavskoj, imaju najnižu osnovnu plaću u Federaciji.

Njihova satnica, ističe Jozić, iznosi 2,24 KM, dok je u Zapadnohercegovačkoj županiji 2,31 KM, u Sarajevskoj 2,60, tj. u Zeničko-Dobojskoj 2,80 KM.

Liječnici, medicinske sestre i tehničari, te pomoćni djelatnici u zdravstvu ranije su ispred svih zdravstvenih ustanova u Hercegbosanskoj županiji održali jednosatni štrajk upozorenja te iznijeli svoje zahtjeve prema županijskoj vladi.

Objava Sindikat liječnika HBŽ-a u ponedjeljak organizira opći štrajk pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru