back to top

Serijski silovatelj ponovo na slobodi

Igor Milošević, osuđivani serijski silovatelj, pušten je na slobodu, rečeno je iz Prvog osnovnog suda za Telegraf.

On je, podsjetimo, pušten iz zatvora 20. rujna prošle godine nakon odlužene kazne zatvora, a uhićen je deset dana kasnije zbog postojanja sumnje da je počinio djelo ugrožavanje sigurnosti.

Optužnim prijedlogom okrivljenom Miloševiću je stavljeno na teret da je dana 27.09.2022. godine prijetnjom da će napasti na život i tijelo oštećene J.R. novinarke u dnevnom listu “Informer”, ugrozio njenu sigurnost, koja oštećena obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informiranja, a u vezi sa poslovima koje obavlja, na taj način što je prilikom intervjua koji je oštećena radila sa njim zajedno sa kolegicom I.T. istoj uputio riječi “Ako sam ja naumio da vas silujem ja ću to uraditi, ako imam slobodu, ako nema kamermana da me spriječi, ako nema bilo tko da me spriječi”, kao i “Ako dođem da vas ubijem, ja ću da vas ubijem ako nema tko da me spriječi”, što je kod oštećene stvorilo osjećaj straha i ugroženosti za sigurnost.

Igor Milošević je uhićen 30. rujna, a dva dana kasnije je saslušan i tom prilikom je negirao izvršenje krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret. Nakon saslušanja, Prvi osnovni sud u Beogradu je okrivljenom na prijedlog tužiteljstva odredio pritvor koji traje do danas.

Tijekom postupka tužiteljstvo je ispitalo svjedoka oštećenu J.R. i svjedoka I.T. i naredilo vršenje psihijatrijskog vještačenja okrivljenog. Iz nalaza i mišljenja vještaka utvrđuje se da su sposobnost okrivljenog Igora Miloševića da shvati značaj svog djela i mogućnost da upravlja svojim postupcima bile očuvane, da mjera sigurnosti medicinskog karaktera nije zabilježena, kao i da je okrivljeni procesno sposoban.

Nakon razmatranja i ocjene svih dokaza, tužiteljstvo je podnijelo optužni prijedlog zbog postojanja opravdane sumnje da se u radnjama okrivljenog stiču sva obilježja krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret, te je predložilo sudu da ga nakon održanog glavnog pretresa proglasi krivim i osudi na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci, imajući u vidu da je isti višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, kao i da se prema njemu izrekne mjera sigurnosti zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenom J.R. u trajanju od tri godine.

Serijski silovatelj ponovo na slobodi Dnevni.ba.

dnevni.ba

Popularno danas