back to top

SD “Mijatovi dvori” organizuje ekspediciju “Srce Čvrsnice” na kojoj svi možemo pružiti pomoć.

Za razliku od prethodnih godina, kada su pripreme za našu ekspediciju mogle krenuti tjedan dana prije same ekspedicije, ovogodišnje pripreme su malo drugačije.

Ova godina predstavlja pravi izazov i poslasticu za sve speleologe koji će sudjelovati u ekspediciji, jer se prvi put organizira jedan ovakav događaj na dosad neistraženom dijelu planine Čvrsnice, gdje se nalazi mnogo speleoloških objekata.

Organizacija ekspedicije za naše društvo također će biti poseban izazov.

Najbliži i “najlakši” put do Isturenog kampa “Srce Čvrsnice” je sa vrha Pločno, što uključuje 4,5km hoda i 110m uspona.

Putem planinarskih staza iz Masne Luke i Borićevca potrebno je preći preko 8km hoda i 700m uspona.

Ovi podaci jasno pokazuju da se radi o velikom izazovu u organizaciji ekspedicije za naše društvo, posebno uzimajući u obzir da u Isturenom kampu postoji samo povremeni izvor pitke vode za koji nismo sigurni da će biti dostupan za mjesec dana.

Šesteročlana ekipa označila je oko kilometar staze do Isturenog kampa u jučerašnjem “izletu”, noseći prosječno oko 20kg na leđima i dopremivši dio teške speleološke opreme u kamp. To je samo dio opreme koja se planira prenijeti do kampa.

Zato nam je potrebna i vaša pomoć.

Ako planinarite do vrha Pločno, možete se javiti vojnicima u objektu na vrhu prilikom povratka i preuzeti bidon od 5L vode (ili dva), te ga ostaviti kod table na raskrsnici (Masna Luka – Pločno – Vilinac (KAMP) prilikom povratka.

Za vas je to jednostavan zadatak, a za nas ogromna pomoć. HVALA.

LINK ZA PRIJAVE NA EKSPEDICIJU (DO 14.08.)

SD Mijatovi dvori/ Tomislavcity

Objava SD “Mijatovi dvori” o pripremi ekspedicije “Srce Čvrsnice”, svi možemo pomoći, prvi put se pojavila na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Mostarski.info )

Popularno danas