SARAJEVO U NOVEMBRU DOMAĆIN SVJETSKOG PRVENSTVA U SJEDEĆOJ ODBOJCI

Prisutnima se obratio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, koji je ujedno i predsjednik organizacionog odbora takmičenja.

  • Imat ćemo priliku da ugostimo najbolje reprezentacije sjedeće odbojke koje nam dolaze iz svih dijelova svijeta. To je jedan veliki sportski događaj i velika manifestacija koja se održava u Sarajevu, a ljudi iz sporta sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine pokazali su da su vrhunski organizator na Zlatnoj i Srebrenoj ligi. Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta podržavaju ovakve manifestacije, a iskreno vjerujem da će Savez sjedeće odbojke uspjeti u svojim profesionalnim namjerama. Oni su sportski kolektiv koji nas je uvijek radovao i donosio najsjajnija odličja. Uvjeren sam da će sve reprezentacije koje dođu u novembru uživati u Sarajevu i da će ponijeti najbolje utiske o gradu Sarajevu i državi Bosni i Hercegovini – kazao je Avdić na press-konferenciji.
SARAJEVO U NOVEMBRU DOMAĆIN SVJETSKOG PRVENSTVA U SJEDEĆOJ ODBOJCI

U posjeti Bosni i Hercegovini boravi Barry Couzner, predsjednik Paravolley World koji je prvi put došao u našu državu iz Australije

sarajevo u novembru domaćin svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci
SARAJEVO U NOVEMBRU DOMAĆIN SVJETSKOG PRVENSTVA U SJEDEĆOJ ODBOJCI
  • Ovo je najveći događaj u svijetu sjedeće odbojke, duplo je veći od Olimpijskih Igara i za nas je veoma važan kao internacionalni događaj. Takođe je značajno da smo ovdje jer je vaš tim jedan od najboljih u historiji. Osvojili ste 10 evropskih prvenstava, tri svjetska prvenstva i imate dvije zlatne medalje sa Olimpijskih igara. To je nevjerovatan rekord i trebate biti veoma ponosni na vaš tim. Mislim da su uslovi ovdje odlični, pregledao sam hotel i salu, i siguran sam da će svi prisutni uživati. Ovaj događaj imat će uticaj i na grad i vjerujem da ćemo izazvati veliki interes. Mi vjerujemo da promjena počinje sa sportom i zato je veoma važno da pružimo priliku osobama sa invaliditetom da učestvuju u sportu, a upravo sjedeća odbojka pruža tu mogućnost – naveo je Couzner.
  Velež: Osim svjestan prednosti Hamruna
sarajevo u novembru domaćin svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci
SARAJEVO U NOVEMBRU DOMAĆIN SVJETSKOG PRVENSTVA U SJEDEĆOJ ODBOJCI

Svjetsko prvenstvo za seniore i seniorke će se održati u Sarajevu od 4. do 11. novembra ove godine u Areni hotela Hills. U našu državu stići će 16 najboljih muških i 16 najboljih ženskih ekipa iz svih dijelova svijeta.

(Omar Švrakić)

hayat.ba

javno.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi