More
  VijestiSanjin Memić započeo biciklistički maraton iz Mostara ka Srebrenici

  Sanjin Memić započeo biciklistički maraton iz Mostara ka Srebrenici

  Poznati mostarski biciklista Sanjin Memić jutros se sa trga Musala zaputio ka Srebrenici, a dionicu dugačku 290 kilometara nazvao je “Tiha vožnja za Srebrenicu“

  Pratnja Sanjinu tokom obavljanja plemenite zadaće će biti kolege i prijatelji iz Biciklističkog kluba Mostar, koji će s njim voziti do Salakovca. Sanjinova želja je na ovaj način odati poštu žrtvama genocida u Srebrenici.

  “Očekujem zahtjevnu vožnju sa teškim uzbrdicama. Dolazak u Srebrenicu planiran je u 19 sati. Sa mnom sa Musale kreću prijatelji koji će biti sudionici u laganoj vožnji do Salakovca, a onda dalje idem sam“, rekao je Memić za Anadolu Agency pred sami polazak.

  Sanjin Memić započeo biciklistički maraton iz Mostara ka Srebrenici
  (Foto: Anadolija)

  Velika želja mu je, ističe, da biciklistički maraton od Mostara do Srebrenice postane tradicija.

  “Želim da svake godine okupi mnogo Mostaraca i ljudi dobre volje. Ovo je inače moj prvi veliki maraton u kojem u jednom danu planiram preći 290 kilometara. I to je na neki način fascinantno. Hvala ovim putem svima koji su uz mene, prije svega mojoj porodici, kao i članovima Biciklističkog kluba Mostar, te sponzorima koji su me podržali u plemenitom poduhvatu“, rekao je Sanjin.

  Sanjin je inače sportskoj javnosti u zemlji poznat i kao biciklista koji je uspješno izvršio takozvani Everesting. Memić je, naime, na brdu Fortica iznad Mostara vozio zbirno 224,33 kilometra na visinu Everesta, na nadmorsku visinu od 8.848 metara. (Anadolija)

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img