More
  VijestiŠakota: Hodočasnici spremni učiniti sve da dođu u Međugorje (VIDEO)

  Šakota: Hodočasnici spremni učiniti sve da dođu u Međugorje (VIDEO)

  Više tisuća hodočasnika ovih dana stiglo je u Međugorje iz svih krajeva svijeta na obilježavanje 40. godišnjice Gospinih ukazanja.

  – Lijepo je danas biti u Međugorju, mnogo mladih je tu, hodočasnici su cijelu noć hodali, hodočastili, došli, među ostalim, i iz SAD-a, Španjolske, Francuske, Ukrajine, Poljske, Rumunjske, Južne Koreje, naravno Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, doslovno sa svih krajeva svijeta – kazao je u razgovoru za Fenu međugorski župnik fra Marinko Šakota.

  Ističe kako spremnost i želja hodočasnika da prevale tolike kilometre kako bi došli u ovo hercegovačko svetište pokazuje koliko su obljetnica ukazanja, ali i Međugorje važni.

  – Koliko je bitna godišnjica i ovo mjesto pokazuje činjenica koliku žrtvu su hodočasnici spremni uzeti na sebe, kao i sve probleme koje nosi toliki put, pogotovo u ovoj situaciji pandemije koronavirusa. Sve su spremni učiniti samo da dođu u Međugorje – kazao je Šakota.

  Međugorski župnik naglasio je kako se danas iz Međugorja cijelom svijetu šalje poruka mira.

  – Šaljemo poruku koju i Gospa šalje, a to je da krenemo putem mira, da se vratimo Bogu i molitvi, jer Bog je izvor mira, a molitva je susret s Bogom. Ispovijed, euharistija, molitva krunice, čitanje Božje riječi, post i slično, sve to pomaže čovjeku da pronađe onaj pravi istinski mir – kazao je fra Marinko.

  Po njegovim riječima, hodočasnici, od kojih neki prevale i više tisuća kilometara, dolaze u Međugorje pronaći mir, a iz Međugorja se vraćaju kao novi ljudi.

  – Hodočasnici se iz Međugorja svojim kućama vraćaju promijenjeni i sa svjedočanstvom, a to ljudi osjete i zato dolaze ovamo. Ova situacija oko koronavirusa utjecala je na cijeli svijet, pa tako i na Međugorje, ali uvijek je bilo grupa koje su dolazile ovamo, a sada je situacija puno bolja nego prije i nadam se da će se tako i nastaviti – kazao je fra Marinko Šakota.

  Svete mise na samu obljetnicu ukazanja održavaju se od jutros u 6 sati, dok je središnje misno slavlje planirano u 19 sati. Prije središnje mise u 16.30 sati krenut će procesija od Brda ukazanja do crkve sv. Jakova.

  – Poslijepodne održat će se molitvena hodnja, odnosno procesija koja s Brda ukazanja. To je simbolika današnjeg dana, da krenemo s onog mjesta na kojemu je Gospa susrela vidioce 25. lipnja 1981. godine – zaključio je fra Marinko.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img