back to top

S bh. tržišta se povlače skateboard i igračka pištolj s mecima

S  osanskohercegovačkog tržišta povučen je skateboard kineskog proizvođača, jer predstavlja rizik od ozljeda, kao i igračka pištolj s mecima.

Kada se radi o pištolju s mecima, Agencija za nadzor nad tržištem BiH je objavila da dužina projektila s vakuumskom kapicom s vodećim dijelom nije zadovoljavajuća.

– Dijete tijekom igre može staviti projektil u usta i može doći do gušenja. Ne posjeduje prateće upozorenje o potencijalnoj opasnosti od ciljanja u oči ili lice. “Upozorenje. Ne ciljajte u oči ili lice.” Proizvod ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 71-1+A1:2019 – navedeno je.

Skateboard model “Marvel Mesuca Creation” se povlači s tržišta, jer daska skateboarda nema dovoljnu izdržljivost i gornja površina nije izrađena kao protuklizna površina, prenosi Avaz.

Povučeni proizvod ne posjeduje upozorenje o potencijalnoj opasnosti, uputu o upotrebi, te ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u standardu.

Nadležna inspekcija naložila je mjere povlačenja s tržišta, uništavanja proizvoda i informiranja potrošača, dok se potrošačima koji su kupili ovaj proizvod preporučuje da ga prestanu koristiti i vrate uvozniku.

Objava S bh. tržišta se povlače skateboard i igračka pištolj s mecima pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas