Rotary club Mostar proslavio 20 godina postojanja!

Prikladnim druženjem i okupljanjem članova, te prezentacijom dosadašnjeg rada, u Mostaru je svečano obilježeno 20 godina Rotary Cluba Mostar. Delegacija RC Mostar obišlo je mostarska groblja i hareme kako bi odali počast preminulim članovima.

Dvije deecemije rada za dobobit zajednice

Velik broj rotarijanaca, uz brojne goste – korisnike projekata RC Mostar, okupljen na svečanom druženju u dobroj atmosferi, prisjetilo se dosadašnjih projekata i rada za dobrobit zajednice u proteklih 20 godina. 

#td_uid_1_629ef44e59ba6 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://novasloboda.ba/wp-content/uploads/2022/06/1-10-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_629ef44e59ba6 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://novasloboda.ba/wp-content/uploads/2022/06/2-11-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

„Neizmjerno mi je drago da su se povodom obilježavanja 20 godina od osnivanja Rotary Cluba Mostar okupili članovi i osnivači kluba, koji su učestvovali u velikom broju projekata koji su uglavnom humanitarnog karaktera s ciljem pomoći ugroženim kategorijama društva. Svi implementirani projekti su finansirani donacijama članova kluba, kao i uz podršku Rotary klubova širom svijeta s kojima Rotary Club Mostar gaji prijateljske odnose“, istakao je Nevzet Sefo, predsjednik Rotary cluba Mostar.

Brojni projekti humanitarnog karaktera

Među aktuelnim projektima mostarskog Rotaryja, vrijedi istaći program stipendiranja 13 štićenika Dječijeg doma Mostar, koji pohađaju srednje i visoko obrazovanje. Stipendije je Rotary club Mostar osigurao u saradnji s partnerskim klubovima i pojedinim rotarijancima iz Austrije. Takođe, mostarski RC svake godine daruje sve bebe rođene u Mostaru na Svjetski dan Rotarija.

  U HNK-u 15 požara - Nova Sloboda

„Mi se posvećujemo humanim ciljevima, promovišemo visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, sa namjerom da širimo dobru volju i razumijevanje u svijetu, a posebno u gradu Mostaru. Posebno bih istakao doprinos naših članova kluba tokom obnove Starog Mosta, koji je simbol našeg grada, ali i našeg kluba“, istakao je Nevzet Sefo, predsjednik Rotary cluba Mostar.

Širom svijeta 1,2 miliona članova

Prvi Rotary klub osnovan je u Chicagu 23. 2. 1905. godine s ciljem pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svijetu. Od tada pa do danas, Rotary zajednica se stalno razvijala i rasla.

Danas u svijetu postoji preko 35.000 klubova u preko 150 zemalja, koji imaju 1,2 miliona članova. U Bosni i Hercegovini trenutno aktivno djeluje 15 Rotary klubova, a jedan od njih je i Rotary klub Mostar, koji posljednjih 20 godina kontinuirano radi na projektima pomoći zajednici.

()

Rotary club Mostar proslavio 20 godina postojanja! Nova Sloboda.

novasloboda.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi