More
  VijestiVelika proljetna sadnja cvijeća, voća i ukrasnih sadnica u Mostaru

  Velika proljetna sadnja cvijeća, voća i ukrasnih sadnica u Mostaru

  Inicijativa građana “Ko će više #uraditidobra”, uz pomoć mreže građana, volontera, institucija i donatora, prikupilo je više od hiljadu sadnica, koje će biti raspoređene i donirane za sadnju u Mostaru.

  Za učešće u akciji prijavilo više od 100 građana, predstavnika dvorišta, te preko 50 obrazovnih institucija, predstavnika i zposlenika vrtića, škola i fakulteta, saopštili su organizatori.

  Prijavljeni građani i odgovorne osobe ispred institucija svoje sadnice mogu preuzeti u srijedu, 30. marta, od 12 do 18 sati na SC Kantarevcu.

  “Na dan preuzimanja sadnica s nama će se družiti umjetnik koji će na eko pločice po vašoj želji upisivati imena ljudi koje volite i u čije ime sadite biljku”, navodi se u saopštenju.

  Članovi inicijative pozvali su i predstavnike medija da im se pridruže u srijedu od 12 sati kako bi zajedničkim snagama poslali važnu poruku volonterizma, solidarnosti, brige o svom gradu i planeti Zemlji, te zajedničke želje da Mostar ponovo postane grad behara.

  Velika proljetna sadnja cvijeća, voća i ukrasnih sadnica u Mostaru, u saradnji s Gradom Mostarom, planirana je za četvrtak, 31. marta.

  “Akcija #koćeviše #posaditisadnicavoća #posaditicvijeća nastala je iz želje da se Mostaru vrati stari sjaj te da se očisti i ukrasi grad, ulice, kvartovi i školska dvorišta cvijećem, raznim voćkama i ukrasnim sadnicama. Većina javnih površina i školskih dvorišta su već preduzela akciju čišćenja i priprema za sadnju, lijepo vrijeme je pred nama, nadamo se da će i svi ostali uspjeti to uraditi na vrijeme”, stoji u saopštenju.

  (Fena)


  novasloboda.ba
  #Velika #proljetna #sadnja #cvijeća #voća #ukrasnih #sadnica #Mostaru

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img