Ronaldo održao obećanje i krenuo na Put svetog Jakova

Jedan od najboljih brazilskih nogometaša svih vremena Ronaldo Luís Nazario de Lima (45) krenuo je u nedjelju na 500 km dugačko putovanje biciklom od Valladolida do Santiaga de Compostele kako bi održao obećanje koje je dao u slučaju da se njegov klub vrati u La Ligu.

Ronaldo, koji je 2018. postao većinski dioničar Valladolida, obećao je da će ako se njegov klub vrati u Primeru, hodočasničku rutu od Valladolida do Santiaga de Compostele, kulminaciju Camino de Santiaga (Puta sv. Jakova), proći u pet etapa sa svojom suprugom.

Valladolid se nakon jedne drugoligaške sezone vratio u Primeru osvojivši drugo mjesto u Segunda Division, Ronaldo i njegova supruga su u nedjelju krenuli na put sa stadiona Jose Zorrilla.

“Obećao sam da ću, ako se vratimo u LaLigu, odraditi Camino de Santiago. Učinit ću to biciklom jer ne mogu trčati,” rekao je Ronaldo na društvenim mrežama.

“Bit će divno. Znam da ću se fizički namučiti, ali to će biti nezaboravno iskustvo,” dodao je Brazilac.

U razgovoru za El Norte de Castilla, Ronaldo je promociju Valladolida u LaLigu stavio odmah do trijumfa brazilske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2002. u Japanu i Koreji.

Bivši napadač Real Madrida i Barcelone završio je SP kao najbolji strijelac turnira s osam golova, a dva je zabio u finalu zabio protiv Njemačke.

The post Ronaldo održao obećanje i krenuo na Put svetog Jakova appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

Popularno danas