Reprezentacija: Deja vu

Piše: Slaven Nikšić
desk@dnevni-list.ba

Remi s Fincima. Zvuči poznato. Kao da smo već čuli za taj rezultat, kao da smo onu igru iz Helsinkija već vidjeli. Zvuči kao Deja vu.

Od ožujka, od zadnje akcije Zmajeva, prošlo je već podosta vremena, ali opet – kao da i nije. Jer usprkos reprezentativnom mirovanju u međuvremenu, usprkos vremenu u kojem se nešto drukčije moglo osmisliti – povijest se ponovila. BiH je u Helsinkiju, na startu nove kampanje u Ligi nacija, odigrala nedovoljno dobro i na kraju jedva izvukla 1:1, rezultat dovoljan tek da jedva zaustavi erupciju razočaranja, frustracije – a to je možda i ono najgore što se moglo dogoditi. Utakmica i rezultat koji nisu izazvali značajnu reakciju, reakciju koja može nešto promijeniti.

Riskirali s Pjanićem

– Krenuli smo dobro u utakmicu, a onda našim greškama damo prednost Fincima. Pokušali smo izmjenama promijeniti ritam i uspjeli smo. Čestitam momcima, skoro je pa trijumfalno ustvrdio izbornik Ivajlo Petev, koji je najviše zadovoljan mogao biti – klupom, izvedbom rezervi…
– Ne možemo sve prebacivati na jednog igrača. Miralem (Pjanić) je dugo pauzirao, riskirali smo jer je bitan naš igrač i nadam se da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolji… Igrači koji su ušli s klupe, okrenuli su igru u našu korist. Proširili smo popis jer je moguće da već iduću utakmicu starta skroz drugi sastav. Nadam se da će ovaj gol podignuti moral, šteta bi bilo da smo izgubili.

Opet s Fincima bez pobjede

Za mnoge je ovaj remi, kojeg je u trećoj minute sudačke nadoknade donio Prevljak (Finci preko Pukkija u 45. poveli s penala), bio ravan porazu. I to ponajviše u svjetlu činjenice da se očekivao neki napredak – konačno. A on se nije dogodio. Jer bio je to drugi remi iz tri zadnja sraza s Fincima, s tim da je u taj niz uskočio i onaj domaći poraz iz studenog (1:3) s kraja prošlih kvalifikacija. Također, bio je to i treći uzastopni duel u Finskoj bez pobjede, tako da je sve viđeno u Helsinkiju i ove subote djelovalo odveć poznato.
– Razočaran sam, ne znam što se dogodilo, govorio je Petev nakon onog poraza iz studenoga pa barem iz te perspektive možemo govoriti o napretku.
Jer Bugarin je ovog puta znao razloge…
– Poklonili smo Fincima puno lopti, ali nogomet je čudna igra, moramo smanjiti te greške na minimum. Idemo dalje, pokušat ćemo popraviti sve te greške koje smo i prije radili, puno su nas koštale.

Stižu Rumunji

I? Što i kako dalje? Vremena sada za neke velike preinake – nema. Jer slijede nove tri utakmice u Ligi nacija. Najprije Rumunjska. Sutra u Zenici. Rumunjska koja je svoju kampanju počela gostujućim porazom (0:2) kod Crnogoraca. Određeni optimizam mogao bi se izvući iz izjava Peteva… koji je nakon Helsinkija bio zadovoljan. Ne do kraja, ali zadovoljan.
– Zadovoljan sam rezultatom, jer smo na kraju dali taj gol.
Ali znajući da je Petev nepopravljivi optimist, često i optimisti bez realnog uporišta, sada stvarno ne znamo što očekivati u toj idućoj utakmici. Posebno jer je najavio mogućnost da utakmicu počne drugi sastav…

(function (el) { window.addEventListener(“message”, (event) => { if (event.origin.startsWith(“https://www.sofascore”)) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + “px”; } } }); })(document.getElementById(“sofa-standings-embed-100925-40128”));

Standings provided by SofaScore LiveScore

The post Reprezentacija: Deja vu appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

Popularno danas