back to top

Rektor Tomić podržava osnivanje sindikata Sveučilišta u Mostaru

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić smatra kako su opravdani zahtjevi zaposlenika mostarskog sveučilišta za poboljšanjem njihovog materijalnog statusa.

„Zahtjevi svih onih osoba koje ističu problem plaća i neke druge materijalne potrebe opravdani su. Više smo puta komunicirali taj problem na svim razinama i s osnivačima smo imali više sastanaka usmjerenih prema rješavanju toga problema. U svezi s najavom osnivanja sindikata Uprava SUM-a podržava osnivanje sindikata na Sveučilištu u Mostaru i smatramo da je upravo to snaga koja bi konačno mogla uvjeriti osnivače na promjenu pristupa sagledavanja značenja visokoga obrazovanja u društvu”, istaknuo je rektor Tomić, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru.

Rektor Tomić istaknuo je važnost suočavanja s pitanjima poput materijalnih potreba uposlenika naglasivši da će se Uprava Sveučilišta „uvijek opredijeliti za zajedničku borbu unaprjeđenja uvjeta rada unutar sveučilišne zajednice jer je ona zajednički dom svih uposlenika, menadžmenta, studenata i profesora“, dodaje se u priopćenju.

Fena

Objava Rektor Tomić podržava osnivanje sindikata Sveučilišta u Mostaru pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas