Razgovarano o izgradnji zajedničkog spomenika civilnim žrtvama rata u Mostaru

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u ponedjeljak u Gradskoj vijećnici predstavnike Upravnog odbora Udruženja građana civilnih žrtava rata Mostar i predstavnike Misije OESS-a s kojima je razgovarao o inicijativi za izgradnju zajedničkog spomen obilježja svim civilnim žrtvama rata u Mostaru.

Gradonačelnik Kordić kazao je kako ni 25 godina od završetka rata Mostar nema takav spomenik te kako on podržava tu inicijativu i zajedno sa svim gradskim vijećnicima spreman je i realizirati taj projekt kako bi Grad Mostar odao počast i pijetet svim civilnim žrtvama u proteklom ratu.

Predstavnici Misije OESS-a također su pozdravili ovu inicijativu te naglasili kako su spremi i financijski podržati izgradnju spomenika kada se svi zainteresirani čimbenici usuglase oko svih detalja vezanih za njegovu izgradnju.

Adnin Hasic, predsjednik Udruženja porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini 1992 i član Upravnog odbora Udruženja građana civilnih žrtava rata Mostar izrazio je punu podršku inicijativi za izgradnju jedinstvenog spomen obilježja civilnim žrtvama u Mostaru uz napomenu da je za ovaj projekt neophodna šira podrška kako porodica žrtava i udruženja koja njeguju kulturu sjećanja, tako i političkih aktera u Gradu Mostaru

Na sastanku je naglašeno kako Mostar zaslužuje jedan takav spomenik koji će biti trajna opomena i podsjećanje. Iskazana je spremnost na suradnju i naglašena želja da svatko pruži svoj  doprinos u realizaciji ovog projekta, a koji, kako je rečeno, zasigurno može otvoriti neke nove stranice u Gradu kada je u pitanju pomirenje, međusobno poštovanje i razumijevanje.

Dogovoreno je da će se uskoro održati novi sastanak u širem sastavu kako bi se što bolje obavile sve potrebite pripremne aktivnosti za ovaj važan i osjetljiv projekt.

Sastanku je nazočio i vijećnik Arman Zalihić, predsjednik Komisije gradskog vijeća za suradnju s vjerskim zajednicama i nevladinim udruženjima, saopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas