More
  VijestiRazgovarano o izgradnji zajedničkog spomenika civilnim žrtvama rata u Mostaru

  Razgovarano o izgradnji zajedničkog spomenika civilnim žrtvama rata u Mostaru

  Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u ponedjeljak u Gradskoj vijećnici predstavnike Upravnog odbora Udruženja građana civilnih žrtava rata Mostar i predstavnike Misije OESS-a s kojima je razgovarao o inicijativi za izgradnju zajedničkog spomen obilježja svim civilnim žrtvama rata u Mostaru.

  Gradonačelnik Kordić kazao je kako ni 25 godina od završetka rata Mostar nema takav spomenik te kako on podržava tu inicijativu i zajedno sa svim gradskim vijećnicima spreman je i realizirati taj projekt kako bi Grad Mostar odao počast i pijetet svim civilnim žrtvama u proteklom ratu.

  Predstavnici Misije OESS-a također su pozdravili ovu inicijativu te naglasili kako su spremi i financijski podržati izgradnju spomenika kada se svi zainteresirani čimbenici usuglase oko svih detalja vezanih za njegovu izgradnju.

  Adnin Hasic, predsjednik Udruženja porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini 1992 i član Upravnog odbora Udruženja građana civilnih žrtava rata Mostar izrazio je punu podršku inicijativi za izgradnju jedinstvenog spomen obilježja civilnim žrtvama u Mostaru uz napomenu da je za ovaj projekt neophodna šira podrška kako porodica žrtava i udruženja koja njeguju kulturu sjećanja, tako i političkih aktera u Gradu Mostaru

  Na sastanku je naglašeno kako Mostar zaslužuje jedan takav spomenik koji će biti trajna opomena i podsjećanje. Iskazana je spremnost na suradnju i naglašena želja da svatko pruži svoj  doprinos u realizaciji ovog projekta, a koji, kako je rečeno, zasigurno može otvoriti neke nove stranice u Gradu kada je u pitanju pomirenje, međusobno poštovanje i razumijevanje.

  Dogovoreno je da će se uskoro održati novi sastanak u širem sastavu kako bi se što bolje obavile sve potrebite pripremne aktivnosti za ovaj važan i osjetljiv projekt.

  Sastanku je nazočio i vijećnik Arman Zalihić, predsjednik Komisije gradskog vijeća za suradnju s vjerskim zajednicama i nevladinim udruženjima, saopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img