Ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na BH-televiziji

Ekipa državne BH-televizije ovih dana započela je snimanje u Rami o kulturno-povijesnim, prirodnim osobitostima i graditeljskom nasljeđu.

Podloga za snimanje bio je serijal našeg portala “Gdje za vikend ili zašto posjetiti Ramu”. Urednik emisije “Nova avantura” Nihad Zečević u sklopu suvremenog programa poveo je svoju vrijednu ekipu u novu avanturu Ramom.

U protekla dva dana, četvrtak i petak, 3. i 4. kolovoza kamere su zabilježile dosta toga, ali to ipak nije sve. Rama ne može stati u jednu emisiju, jer ima toga dosta ponuditi. Stoga ekipa ponovono stiže u četvrtak, ali će zaisigurno biti još dosta četvrtaka i drugih dana kako bi se što više zabilježilo kamerom.

ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji

Do sada su zabilježeni zanimljivi lokaliteti, ljudi, objekti i  prirodne osibitosti. U startu se odmah zabilježio dio arheoloških istraživanja na Gracu, zatim Mlin Jurić u Ljubuncima, zanimljiva arhitektura ramskih starih kuća u Jaklićkoj planini i Zahumu s posebnim pogledom na Ramsko jezero. Nezaobilazna je destinacija Duge s dva izuzetno zanimljiva vodopada.

ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji

Posjetiti i bilježiti o Rami nemoguće je bez kanjona Volujak u čijoj su blizini Klek, Klečka stijena, Kraljev stolac, autohtono selo Došćica. Tu su i zanimljive stare kuće na Ustirami te jedna od najstarijih džamija u BiH koja se nalazi u Lizopercima. Sve je to začinila pita ispod sača pripremljena na Ustirami.

ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji

Uz naš portal svoju podršku ovom snimanju je iskazala općina Prozor-Rama. Tamo gdje je trebao poseban prijevoz bili su spremni vatrogasci DVD-a “Rama” koji znaju svaki pedalj Rame.

Nakon svih snimanja bit će emitirane dvije polusatne emisije koje će prikazati osim ovog nabrojanog još puno toga kako smo i opisali u našem serijalu “Gdje za vikend”.

Vjerujemo da će se mnogi i u Rami zainteresirati za brojne sadržaje nakon emitiranja emisija, ali i drugi koji još nisu bili u Rami o osjetili i doživjeli Ramu.

ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji

ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji ramske kulturno-povijesne i prirodne zanimljivosti uskoro na bh-televiziji

 

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Popularno danas