VijestiRadna posjeta predstavnika vlasti Centru "Los Rosales" u Mostaru

  Radna posjeta predstavnika vlasti Centru “Los Rosales” u Mostaru

  Predstavnik iz Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, predsjednik Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara, ministri iz Vlade HNK/Ž i vijećnici Gradskog vijeća u okviru radne posjete obišli su Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“ u Mostaru.

  Menadžment Centra „Los Rosales“ upoznao je predstavnike gradske i kantonalne vlasti sa aktualnim radom i aktivnostima koje provodi Centar, te izazovima sa kojima se suočava.
  Predstavnici različitih nivoa vlasti koji su ovom prilikom boravili u posjeti istakli su značaj Centra za djecu, omladinu i njihove roditelje, te za cijeli Hercegovačko-neretvanski kanton i Bosnu i Hercegovinu.

  „Centar ovakvog karaktera, jedinstven u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, sa najplemenitijom misijom odgoja, obrazovanja i osposobljavanja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju ima našu potpunu podršku i svi zajedno sa menadžmentom smo u službi zaštite djece i Centra „Los Rosales“, navode.“
  U radnoj posjeti iskazano je zajedničko opredjeljenje svih predstavnika za nastavak podrške i u budućem radu i akivnostima Centra.

  Podsjetimo da je Centar „Los Rosales“ najstarija ustanova u Gradu Mostaru u kojoj se obrazuju, odgajaju, socijalizuju, radno osposobljavaju i rehabilituju djeca i mladi sa lakšim, umjerenim i kombinovanim poteškoćama u psihofizičkom razvoju, djeca sa cerebralnom paralizom, autizmom, Down sindromom i hiperaktivnošću sa područja cijelog Hercegovačko-neretvanskog kantona.
  Rad u Centru se odvija u različitim segmentima: vrtić, osnovna škola, pet radno-rehabilitacionih radionica i rezidentni smještaj. Imaju i odjeljenje za djecu iz spektra autizma.
  Ustanova su koja prihvata djecu i mlade različitih vjera, nacija, spolova, lokalnog porijekla, socijalnog statusa i svih drugih različitosti. Zbog te činjenice „Los Rosales je mjesto koje su roditelji prepoznali te svoju djecu upisuju u Centar.

  (mostarski.ba)

  mostarski.ba
  #Radna #posjeta #predstavnika #vlasti #Centru #Los #Rosales #Mostaru

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Ivo
  Ivohttps://mostarski.info
  Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img