Prvi dan naučne konferencije u znaku potpisivanja sporazuma o zajedničkom djelovanju medicinara urgentne medicine FBiH i RS

Prvi dan „12. Dana BHAAAS u BiH“ je bio u znaku potpisivanja Memoranduma o saradnji medicinara urgentne medicine iz FBiH i RS, tačnije uspostavljanju zajedničke mreže urgentne medicine na nivou BiH. Sporazum su potpisali Udruženje hitnih medicinskih tehničara FBiH i Resuscitacioni savjet Republike Srpske na simpoziju o urgentnoj medicini.

Predsjednik udruženja hitnih medicinskih tehničara FBiH Aner Duraković je rekao da je ovo značajan dan za sve medicinare iz urgentne medicine u BiH.

„Mi već godinama uspješno sarađujemo sa kolegama iz Resuscitacionog savjeta Republike Srpske, a jedna od naših zajedničkih inicijativa je i ovaj simpoziji urgentne medicine koji smo organizovali zajedno sa našim domaćinimaBHAAAS. Danas smo potpisali sporazum o zajedničkom djelovanju sa kolegama iz  Resuscitacionog savjeta Republike Srpske koji je veoma bitan za rad kompletne urgentne medicine u BiH“, kazao je Duraković.

„Ovaj sporazum će uveliko pomoći u zajedničkom djelovanju ova dva uduženja u razvoju sistema urgentne medicine i poboljšanja usluge pacijentima, ali i zajednički izlazak van granica BiH što se tiče edukacija stručnog kadra„ rekla je predsjednica Resuscitacionog savjeta RS Biljana Ćurguz.

Prvog dana naučne konferencije održani su i simpoziji iz tehničkih nauka „BH Telecom – Informacijska i komunikacijska tehnologija“, „Napredni elektroenergetski sistemi“, „Održivi urbani razvoj: projektiranje pametnih gradova“, Geodezija i geoinformacije, te okrugli sto „Fleksibilni elektroenergetski sistemi“.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi