More
  VijestiPrvi dan naučne konferencije u znaku potpisivanja sporazuma o zajedničkom djelovanju medicinara...

  Prvi dan naučne konferencije u znaku potpisivanja sporazuma o zajedničkom djelovanju medicinara urgentne medicine FBiH i RS

  Prvi dan „12. Dana BHAAAS u BiH“ je bio u znaku potpisivanja Memoranduma o saradnji medicinara urgentne medicine iz FBiH i RS, tačnije uspostavljanju zajedničke mreže urgentne medicine na nivou BiH. Sporazum su potpisali Udruženje hitnih medicinskih tehničara FBiH i Resuscitacioni savjet Republike Srpske na simpoziju o urgentnoj medicini.

  Predsjednik udruženja hitnih medicinskih tehničara FBiH Aner Duraković je rekao da je ovo značajan dan za sve medicinare iz urgentne medicine u BiH.

  „Mi već godinama uspješno sarađujemo sa kolegama iz Resuscitacionog savjeta Republike Srpske, a jedna od naših zajedničkih inicijativa je i ovaj simpoziji urgentne medicine koji smo organizovali zajedno sa našim domaćinimaBHAAAS. Danas smo potpisali sporazum o zajedničkom djelovanju sa kolegama iz  Resuscitacionog savjeta Republike Srpske koji je veoma bitan za rad kompletne urgentne medicine u BiH“, kazao je Duraković.

  „Ovaj sporazum će uveliko pomoći u zajedničkom djelovanju ova dva uduženja u razvoju sistema urgentne medicine i poboljšanja usluge pacijentima, ali i zajednički izlazak van granica BiH što se tiče edukacija stručnog kadra„ rekla je predsjednica Resuscitacionog savjeta RS Biljana Ćurguz.

  Prvog dana naučne konferencije održani su i simpoziji iz tehničkih nauka „BH Telecom – Informacijska i komunikacijska tehnologija“, „Napredni elektroenergetski sistemi“, „Održivi urbani razvoj: projektiranje pametnih gradova“, Geodezija i geoinformacije, te okrugli sto „Fleksibilni elektroenergetski sistemi“.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img