Prvi dan naučne konferencije u znaku potpisivanja sporazuma o zajedničkom djelovanju medicinara urgentne medicine FBiH i RS

-

Prvi dan „12. Dana BHAAAS u BiH“ je bio u znaku potpisivanja Memoranduma o saradnji medicinara urgentne medicine iz FBiH i RS, tačnije uspostavljanju zajedničke mreže urgentne medicine na nivou BiH. Sporazum su potpisali Udruženje hitnih medicinskih tehničara FBiH i Resuscitacioni savjet Republike Srpske na simpoziju o urgentnoj medicini.

Predsjednik udruženja hitnih medicinskih tehničara FBiH Aner Duraković je rekao da je ovo značajan dan za sve medicinare iz urgentne medicine u BiH.

„Mi već godinama uspješno sarađujemo sa kolegama iz Resuscitacionog savjeta Republike Srpske, a jedna od naših zajedničkih inicijativa je i ovaj simpoziji urgentne medicine koji smo organizovali zajedno sa našim domaćinimaBHAAAS. Danas smo potpisali sporazum o zajedničkom djelovanju sa kolegama iz  Resuscitacionog savjeta Republike Srpske koji je veoma bitan za rad kompletne urgentne medicine u BiH“, kazao je Duraković.

„Ovaj sporazum će uveliko pomoći u zajedničkom djelovanju ova dva uduženja u razvoju sistema urgentne medicine i poboljšanja usluge pacijentima, ali i zajednički izlazak van granica BiH što se tiče edukacija stručnog kadra„ rekla je predsjednica Resuscitacionog savjeta RS Biljana Ćurguz.

Prvog dana naučne konferencije održani su i simpoziji iz tehničkih nauka „BH Telecom – Informacijska i komunikacijska tehnologija“, „Napredni elektroenergetski sistemi“, „Održivi urbani razvoj: projektiranje pametnih gradova“, Geodezija i geoinformacije, te okrugli sto „Fleksibilni elektroenergetski sistemi“.

spot_img
spot_img

Mostar vijesti