back to top

Prva tri mjesta na Mostarskom polumaratonu pripala Kenijcima; Gruđanin najbrži na humanitarnoj utrci

Kenijac Shedrack Kiptoo Kimaiyo pobjednik je ovogodišnjeg Mostarskog polumaratona s vremenom 1:07:48.

Drugo i treće mjesto također je pripalo Kenijcima, Ezekiel Kipkorir s vremenom 1:07:56, odnosno Albert Kipkorir Tonui s vremenom 1:07:57.

U konkurenciji žena, najbrža je bila Philice Cheboriot Kipkerio, pogađate – Kenijka, koja je istrčala utrku za 1:16:23.

U sklopu Mostarskog polumaratona, više od 1.200 trkača krenulo je u subotu ujutro iz naselja Vojno Potoci prema Mepas Mallu.

Trkači iz 51 zemlje svijeta okupili su se kako bi sudjelovali na središnjem događaju turističko-sportske manifestacije Mostar Run Weekend.

S početkom u 12:00 sati održana je i humanitarna utrka “Trčimo za osmjeh, trčimo za djecu” duga 4 kilometra za pomoć Dječjoj bolnici SKB-a Mostar.

Na toj utrci sudjelovalo je više od 1.500 trkača svih dobnih skupina, od roditelja s djecom, ljudi s invaliditetom i starijih osoba.

Sredstva prikupljena kroz humanitarnu utrku bit će usmjerena na opremanje dnevne sobe mostarske pedijatrije.

Po riječima organizatora čak 80 posto sudionika humanitarne utrke dolazi upravo iz Grada na Neretvi, ali je kroz cilj ipak prvi prošao Gruđanin Marko Prlić, u vremenu 13:20.

– Što se tiče organizacija, veoma sam zadovoljan. Nije lako posložiti više od tisuću trkača na ovoj stazi, uvjeti su bili dobri, iako je malo vjetar pravio probleme. Zadovoljan sam rezultatom, ovo mi je četvrti nastupna humanitarnoj utrci i druga pobjeda – rekao je Prlić.

U sklopu manifestacije također je u 14:00 sati planiran skok sa Starog mosta, dok će se u večernjim satima održati i “Glazbeni maraton” s tri koncerta.

Na ovogodišnjem Mostarskom polumaratonu, čak 51% trkača je iz stranih zemalja, dok je 25% trkačica i trkača iz Mostara, što je povećanje u odnosu na protekle.

Inače, Mostar Run Weekend već osmu godinu zaredom organizira Udruga Zdrav život – KINEZIS.

prva tri mjesta na mostarskom polumaratonu pripala kenijcima; gruđanin najbrži na humanitarnoj utrci prva tri mjesta na mostarskom polumaratonu pripala kenijcima; gruđanin najbrži na humanitarnoj utrci prva tri mjesta na mostarskom polumaratonu pripala kenijcima; gruđanin najbrži na humanitarnoj utrci prva tri mjesta na mostarskom polumaratonu pripala kenijcima; gruđanin najbrži na humanitarnoj utrci prva tri mjesta na mostarskom polumaratonu pripala kenijcima; gruđanin najbrži na humanitarnoj utrci prva tri mjesta na mostarskom polumaratonu pripala kenijcima; gruđanin najbrži na humanitarnoj utrci prva tri mjesta na mostarskom polumaratonu pripala kenijcima; gruđanin najbrži na humanitarnoj utrci

Post Prva tri mjesta na Mostarskom polumaratonu pripala Kenijcima; Gruđanin najbrži na humanitarnoj utrci je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas