Prstom u oko: Borjana Krišto i pravna država

Danas je osnovno načelo normalnoga življenja postojanje i djelovanje pravne države. U normalnim, civilizacijskim i uređenim državama to se samo po sebi podrazumijeva.

U banana državama, kakva je Bosna i Hercegovina, pravna država je podređena kriminalcima, lažovima moralnim prostitutkama i njihovim podržavateljima.

Piše Ivo Ćurković

Između Božića i Nove godine vrla hrvatska političarka Borjana Krišto je izjavila kako će se ona zalagati da profunkcionira pravna država. Za nevjerovati. Nakon petnaestak godina obnašanja javnih funkcija eto sjetila se gospođa Krišto da bi pravna država trebala profunkcionirati.

I odmah pitanje: Što je ona radila svih ovih pustih godina?!

Koliko joj treba da se sjeti da pravna država treba funkcionirati? Koliko je ona izuzetno visokih plaća dobila da pravna država ne bi profunkcionirala?

Ona bi morala znati da obnašanje bilo koje javne funkcije, a pogotovo političke, podrazumijeva bezuvjetno provođenje načela pravne države.

Da podsjetimo! Pravna država podrazumijeva jednakost svih pred zakonom.

Također, podrazumijeva jednake šanse za sve i to pod jednakim uvjetima. Pravna država je i mogućnost predlaganja, izrade zakonskih i podzakonskih akata i nadgledanje njihova provođenja.

Pravna država je i sankcioniranje svih onih koji ne provode zakone ili ih provode na nezakonit, nakaradan, moralno upitan i kriminalan način.

Jasno je da je gđa Krišto proteklih petnaestak godina svima oko sebe palamudila kako je radila nešto pozitivno i dobro.

  Poduzetnik Mate Rimac na sastanku sa Vladom HBŽ-a

Nije ništa takvo radila. Ništa – niti dobro niti pozitivno. Ona je obična lutka na koncu, u političkom smislu Nitko i Ništa i od koje nadređeni rade što hoće. Ona mora raditi što joj se kaže. I to je do sada bila pravna država.

I gle čuda. Odjednom Borjana Krišto izjavljuje da će ona zalagati da pravna država počne djelovati!

Je li to i priznanje da do sada nije djelovala? Po izjavi to je normalno zaključiti.

Pa opet pitanje, što je ona radila zadnjih petnaest godina. Koliko je ona naših života potrošila, koliko je potrošila naših živaca, našeg novca, a nizašto?

I komu je na kraju upućena ovakva poruka? Onima koji su od pravne države pobjegli glavom bez obzira. Tamo gdje pravna država postoji.

Ili je poruka upućena samo radi floskule i da se nešto kaže? Možda je upućena „stoki sitnoga zuba“ koja i dalje redovito izlazi na izbore i redovito glasa za ovakve likove.

A poruka je vrlo jednostavna: Dok je Borjane Krišto nema ništa od pravne države!

Napomena: Tekstovi i kolumne objavljeni na portalu ne izražavaju nužno stavove i mišljenje uredništva portala, već su osobni stavovi autora.

Tomislavcity

relax-portal.info

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi