Prosvjetina likovna kolonija okupila neafirmirane mostarske umjetnike

U organizaciji Srpskog prosvjetno-kulturnog društva (SPKD) Prosvjeta Mostar, a u okviru “Mostarskog ljeta”, danas je u Centru za kulturu otvorena likovna kolonija koja će u narednih pet dana okupiti mlade neafirmirane mostarske umjetnike.

Članica Upravnog odbora SPKD Prosvjeta Sabina Malo istaknula je da je Mostar prepun mladih talentiranih umjetnika koji nisu imali priliku da se dokažu.

“Sada već tradicionalna Prosvjetina likovna kolonija pruža im priliku da razmjene svoja znanja i iskustva, dajući im vjetar u leđa organiziranjem završne izložbe koja se priređuje nakon petodnevnog druženja”, istaknula je Maslo.

Prosvjetin cilj, je prema riječima tajnika Prosvjeta Gorana Kosanića, ujediniti mladu pokretačku snagu kulture grada Mostara, koji će pokazati svoja individualna umijeća na zajedničkoj izložbi koja će po završetku kolonije biti priređena u galeriji Ćorovića kuće.

Prosvjetina kolonija je likovni događaj koji se održava od 2012. godine, a dio je programa kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto” od njenog oživljavanja 2016.

Mostarsko ljeto nastavlja se večeras promocijom 19. broja časopisa za kulturno i povijesno naslijeđe “Hercegovina”, koju organizira Muzej Hercegovine Mostar u spomen kući Džemala Bijedića u 20:30 sati, priopćili su organizatori.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi