Prosvjetina likovna kolonija okupila neafirmirane mostarske umjetnike

-

U organizaciji Srpskog prosvjetno-kulturnog društva (SPKD) Prosvjeta Mostar, a u okviru “Mostarskog ljeta”, danas je u Centru za kulturu otvorena likovna kolonija koja će u narednih pet dana okupiti mlade neafirmirane mostarske umjetnike.

Članica Upravnog odbora SPKD Prosvjeta Sabina Malo istaknula je da je Mostar prepun mladih talentiranih umjetnika koji nisu imali priliku da se dokažu.

“Sada već tradicionalna Prosvjetina likovna kolonija pruža im priliku da razmjene svoja znanja i iskustva, dajući im vjetar u leđa organiziranjem završne izložbe koja se priređuje nakon petodnevnog druženja”, istaknula je Maslo.

Prosvjetin cilj, je prema riječima tajnika Prosvjeta Gorana Kosanića, ujediniti mladu pokretačku snagu kulture grada Mostara, koji će pokazati svoja individualna umijeća na zajedničkoj izložbi koja će po završetku kolonije biti priređena u galeriji Ćorovića kuće.

Prosvjetina kolonija je likovni događaj koji se održava od 2012. godine, a dio je programa kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto” od njenog oživljavanja 2016.

Mostarsko ljeto nastavlja se večeras promocijom 19. broja časopisa za kulturno i povijesno naslijeđe “Hercegovina”, koju organizira Muzej Hercegovine Mostar u spomen kući Džemala Bijedića u 20:30 sati, priopćili su organizatori.

spot_img
spot_img

Mostar vijesti