More
  VijestiKulturaPromovirana monografija Srednje prometne škole

  Promovirana monografija Srednje prometne škole

  Monografija Srednje prometne škole Mostar “Raskružjima prošlosti” predstavljena je u četvrtak u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

  Tom prigodom, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg u svom pozdravnom govoru zahvalio je ravnatelju, profesorima i svim djelatnicima na ustrajnosti i očuvanju tradicije te predanosti na poučavanju brojnih naraštaja, istaknuvši kako mogu biti ponosni jer su brojni bivši i sadašnji učenici temeljna znanja stekli upravo u ovoj školi i uspješno ih primijenili i primjenjuju u svojim profesionalnim i osobnim životima, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

  – Dugačak je popis onih koji su ostavili dubok trag u trajanju i djelovanju Srednje prometne škole Mostar. O svima njima lijepo svjedoči upravo ova monografija, nudeći nam kvalitetan presjek povijesti Srednje prometne škole koja je, na određeni način, povijest i ovoga grada. Svima koji su bili dio tima pri izradi ovog vrijednog djela, od srca čestitam – kazao je Herceg.

  Naglasio je da je Vlada HNŽ-a postavila obrazovanje u sami vrh prioriteta i to potvrđuje nizom konkretnih mjera koje je poduzela i poduzima kada je prosvjeta u pitanju:

  – Značajno smo poboljšali životni i radni standard prosvjetnih djelatnika, energetski smo obnovili i “utoplili” gotovo sve osnovne i srednje škole u svim gradovima i općinama naše županije, premda to nije naša obveza. Srednja prometna škola jedna je od njih. Vlada za uposlene u sustavu obrazovanja HNŽ-a godišnje izdvaja više od 74 milijuna KM proračunskih sredstava, a posebno me raduje, evo jer se obraćam srednjoškolskim profesorima, što i sindikalna organizacija koja predstavlja srednje škole u Mostaru javno potvrđuje kako su njihova primanja u samom vrhu kada govorimo o Federaciji BiH.

  Po Hercegovim riječima, Vlada HNŽ-a radi na rješavanju niza problema u prosvjeti.

  – Većim dijelom riješili smo pitanje tehnološkoga viška, rješavamo radno-pravne statuse djelatnika koji su godinama bili zaposleni na određeno vrijeme, već sredinom sljedećega mjeseca idemo s novim natječajem za prijam u stalni radni odnos. Nedavno smo uspješno okončali proces pregovaranja sa sindikatima srednjih škola i potpisali kolektivni ugovor, a prije par dana sa svim sindikatima korisnika županijskog proračuna dogovorili i smjernice za budući socijalni dijalog i neka nova poboljšanja vaših prava i životnog standarda.

  Dodao je kako bi osobno, kao sveučilišni profesor i kao čovjek, volio omogućiti i puno više, posebice u današnjim nezahvalnim i poprilično izazovnim vremenima, uz pandemijske posljedice krize s poskupljenjima i oslabljenim punjenjem proračuna.

  – Pred nama se nalazi jedno svjedočanstvo vremena koje je plod dugogodišnjih nastojanja i rada Uprave i djelatnika Srednje prometne škole u Mostaru. Neka nas “Raskružja prošlosti”, makar i različitim putovima, dovedu do zajedničkog cilja, a to je stalni napredak u odgoju i obrazovanju, i sretnijoj budućnosti – zaključio je Herceg, kojemu je danas uručena zahvalnica za financijsku potporu redovitom radu i razvojnim projektima škole, objavila je Vlada HNŽ-a.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img