Promovirana monografija Srednje prometne škole

Monografija Srednje prometne škole Mostar “Raskružjima prošlosti” predstavljena je u četvrtak u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Tom prigodom, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg u svom pozdravnom govoru zahvalio je ravnatelju, profesorima i svim djelatnicima na ustrajnosti i očuvanju tradicije te predanosti na poučavanju brojnih naraštaja, istaknuvši kako mogu biti ponosni jer su brojni bivši i sadašnji učenici temeljna znanja stekli upravo u ovoj školi i uspješno ih primijenili i primjenjuju u svojim profesionalnim i osobnim životima, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

– Dugačak je popis onih koji su ostavili dubok trag u trajanju i djelovanju Srednje prometne škole Mostar. O svima njima lijepo svjedoči upravo ova monografija, nudeći nam kvalitetan presjek povijesti Srednje prometne škole koja je, na određeni način, povijest i ovoga grada. Svima koji su bili dio tima pri izradi ovog vrijednog djela, od srca čestitam – kazao je Herceg.

Naglasio je da je Vlada HNŽ-a postavila obrazovanje u sami vrh prioriteta i to potvrđuje nizom konkretnih mjera koje je poduzela i poduzima kada je prosvjeta u pitanju:

– Značajno smo poboljšali životni i radni standard prosvjetnih djelatnika, energetski smo obnovili i “utoplili” gotovo sve osnovne i srednje škole u svim gradovima i općinama naše županije, premda to nije naša obveza. Srednja prometna škola jedna je od njih. Vlada za uposlene u sustavu obrazovanja HNŽ-a godišnje izdvaja više od 74 milijuna KM proračunskih sredstava, a posebno me raduje, evo jer se obraćam srednjoškolskim profesorima, što i sindikalna organizacija koja predstavlja srednje škole u Mostaru javno potvrđuje kako su njihova primanja u samom vrhu kada govorimo o Federaciji BiH.

Po Hercegovim riječima, Vlada HNŽ-a radi na rješavanju niza problema u prosvjeti.

– Većim dijelom riješili smo pitanje tehnološkoga viška, rješavamo radno-pravne statuse djelatnika koji su godinama bili zaposleni na određeno vrijeme, već sredinom sljedećega mjeseca idemo s novim natječajem za prijam u stalni radni odnos. Nedavno smo uspješno okončali proces pregovaranja sa sindikatima srednjih škola i potpisali kolektivni ugovor, a prije par dana sa svim sindikatima korisnika županijskog proračuna dogovorili i smjernice za budući socijalni dijalog i neka nova poboljšanja vaših prava i životnog standarda.

Dodao je kako bi osobno, kao sveučilišni profesor i kao čovjek, volio omogućiti i puno više, posebice u današnjim nezahvalnim i poprilično izazovnim vremenima, uz pandemijske posljedice krize s poskupljenjima i oslabljenim punjenjem proračuna.

– Pred nama se nalazi jedno svjedočanstvo vremena koje je plod dugogodišnjih nastojanja i rada Uprave i djelatnika Srednje prometne škole u Mostaru. Neka nas “Raskružja prošlosti”, makar i različitim putovima, dovedu do zajedničkog cilja, a to je stalni napredak u odgoju i obrazovanju, i sretnijoj budućnosti – zaključio je Herceg, kojemu je danas uručena zahvalnica za financijsku potporu redovitom radu i razvojnim projektima škole, objavila je Vlada HNŽ-a.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas