Prometnica Stolac – Neum bit će otvorena u proljeće 2022. (VIDEO)

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić najavio je da će nova prometnica Stolac – Neum biti u potpunosti izgrađena i otvorena u proljeće sljedeće godine.

– Izgradnja ove dionica puno puta je obećavana i građani Stoca i Neuma su s nevjericom gledali hoće li ikada biti završena. I evo, ako bog da, to ćemo za nekih pola godine konačno privesti kraju – izjavio je ministar Lasić prigodom posjeta izaslanstva Vlade FBiH gradilištu te prometnice.

Po riječima direktora Cesta Federacije BiH Ljube Pravdića, od ukupno 36,5 kilometara koliko je duga ta dionica ostalo je završiti još 10 kilometara.

– Izgradnjom ove ceste profitirat će i Stolac i Neum. Skratit će se put, neće se ići preko Republike Hrvatske i bit će benefita za cijelo ovo područje. Mnogi su sa nevjericom na početku govorili da se to obećava 40 godina, ali evo mi smo sve to završili – izjavio je Pravdić.

Nakon izgradnje ceste Neum – Stolac krenut će se i u izgradnju obilaznice kod Stoca.

– To je jedna mini obilaznica koja će biti duga 1,3 kilometra i rok za izvođenje radova poslije završetka imovinsko-pravnih odnosa je nekih deset mjeseci, tako da do listopada naredne godine očekujemo da će i to biti završeno. Znači, ukupna dužina dionice je oko 38 kilometara i ukupna vrijednost investicije je 88 milijuna maraka – kazao je direktora Cesta Federacije BiH.

  Predstava 'Oholica' na repertoaru Lutkarskog kazališta Mostar

Govoreći o cestogradnji u Federaciji BiH ministar Lasić kazao je kako je na jugu Hercegovine u proteklom razdoblju uloženo oko milijardu maraka.

Podsjetio je da je do sada izgrađeno 122 kilometra koridora V-c, 40 kilometara je u izgradnji i ti kilometri će biti otvoreni do ljeta 2022. godine, za 28 kilometara se provodi tenderska procedura, a za 90 kilometara se priprema papirologija kako bi tenderi za izgradnju tih dionica mogli biti raspisani do proljeća 2022.

Ministar Lasić najavio je kako će u skoroj budućnosti fokus Federalnog ministarstva prometa i komunikacija biti usmjeren na “zapostavljenije” dijelove Federacije, poput tuzlanskog regiona, zatim na prometnicu od Mostara preko Širokog Brijega do granice s Republikom Hrvatskom te na poveznicu s Bihaćem.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi