Proglašeno stanje prirodne nesreće za pojedina područja grada Livna

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Grada Livna, Gradonačelnik Livna Darko Čondrić donio je odluuku kojom je proglasio stanje prirodne nesreće nastale zbog poplava uzrokovanih obilnim kišnim padalinama. Prirodna nesreća proglašena je za naseljena mjesta Žabljak, Guber, Prolog, Lištani, Čelebić, Sajković, Prisap, Priluka, Kablići i Zastinje.

Naime, obilne padaline zahvatile su spomenuta područja u vremenskom razdoblju od 16. do 18. svibnja 2023. i prouzročila štetu na poljoprivrednim kulturama. Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća Grada Livna u narednom periodu će obaviti sve poslove koji su mu Uredbom o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća kao i Odlukom o osnivanju i imenovanju Povjerenstva te Pravilnikom o postupcima, uvjetima, kriterijima i prioritetima za saniranje šteta nastalih djelovanjem prirodnih i drugih nesreća na području grada Livna, stavljeni u nadležnost.

Također su, radi provođenja mjera zaštite i spašavanja na ugroženom području, zadužene sve gradske službe, javna poduzeća i ustanove da se stave na raspolaganje Stožeru civilne zaštite Grada Livna te da sukladno svojim ovlastima poduzmu potrebne mjere u cilju saniranja posljedica prouzročenih prirodnom nesrećom.

livno ba

Objava Proglašeno stanje prirodne nesreće za pojedina područja grada Livna pojavila se prvi puta na Livno Novine.

livnovine.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas