back to top

Prije 22 godine jezivo je ubijena djevojka u Splitu. Priča je čudna, još neriješena

Na današnji dan 2002. godine u Splitu je ubijena Marijana Jerković. Marijana je imala 24 godine, a radila je u jednoj agenciji za nekretnine. Na radnom mjestu je i ubijena, piše idnex.hr.

Ubojica još uvijek nije nađen, a kako godine prolaze, sve je manja šansa da ga se i otkrije. Policija, kad je riječ o ovom slučaju, već godinama tapka u mraku. Krajem 2014. godine MUP je raspisao nagradu od 100.000 kuna za obavijest koja će rezultirati ili doprinijeti otkrivanju i uhićenju počinitelja ovog kaznenog djela.

Je li bilo dojava, nije poznato. No, ako i je, one su očito bile krive jer ubojica do dana današnjeg nije pronađen.

Marijana je bila studentica koja je radila u agenciji za nekretnine na Mažuranićevom šetalištu, u samom centru Splita. Ubijena je 21. siječnja, a njeno tijelo sutradan su pronašli kolege koji su došli na posao.

Marijana je ubijena u poslijepodnevnim satima, a sama istraga imala je niz propusta, kako su pisali mediji. Marijanin mobitel navodno se koristio danima nakon njene smrti. Govorilo se i o tome kako je mjesto zločina bilo loše osigurano.

Djevojka je ubijena skalpelom tolikom silinom da je gotovo dekapitirana. Susjedi nisu čuli nikakvu svađu, a pretpostavlja se da je djevojka poznavala svog ubojicu jer na mjestu događaja nisu pronađeni tragovi nasilnog ulaska.

Istraga je išla u nekoliko smjerova, ali ni točan motiv nikad nije utvrđen. Pretpostavlja se, dakle, da je djevojka poznavala ubojicu, da je bio ljevoruk. Ispitano je više osoba, a u javnosti su se s vremena na vrijeme pojavljivale razne teorije. Ubojica nikad nije pronađen, a kako vrijeme ide, sve su manje šanse da se to promijeni.

Prije 22 godine jezivo je ubijena djevojka u Splitu. Priča je čudna, još neriješena Dnevni.ba.

dnevni.ba

Popularno danas