Preminula sestra Stela Grubišić

Sestra Stela Grubišić iz Družbe Kćeri Božje ljubavi, okrijepljena sakramentima preminula je u četvrtak 15. ožujka u samostanu Svetog Josipa u Granešini, u 83. godini života i 60. godini redovništva.

Sprovodni obred bit će u ponedjeljak, 20. ožujka u 15 sati na mjesnom groblju u Granešini, a potom će se slaviti misa zadušnica u montažnoj crkvi Rođenja BDM u Granešini.

Sestra Stela Grubišić, krsnim imenom Venka, rođena je 17. srpnja 1940. u mjestu Gradac, Posušje, od oca Ivana i majke Kate, r. Grubišić. U Družbu Kćeri Božje ljubavi Venka je primljena 28. studenog 1956. u Zagrebu gdje je i počela redovničku formaciju. U novicijat je ušla 12. rujna 1961. u Brezovici. Prve zavjete položila je 28. kolovoza 1963. također u Brezovici, a doživotne 15. kolovoza 1968. u Zagrebu.

Najveći dio redovničkoga života, 42 godine (1965.-1992.; 1998.-2013.) s. Stela radila je u Svećeničkom odmaralištu „Vila Šalda“ u Selcu u vlasništvu Zagrebačke nadbiskupije, gdje je brinula o svećenicima za vrijeme njihova odmora ili obavljanja duhovnih vježbi. Osim svjedočenja svojom prisutnošću u samome mjestu i okolici, s. Stela uključivala se i u rad Župe pripremom djece na sakramente te posjećivanjem starijih i bolesnih osoba.

Objava Preminula sestra Stela Grubišić pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas