Premijerligaš dobio novu upravu: Bivši fudbaler i trener sjeo u predsjedničku fotelju

premijerligaš dobio novu upravu: bivši fudbaler i trener sjeo u predsjedničku fotelju

Jučer je održana sjednica Skupština FK “Leotar” na kojoj je imenovan novi upravni odbor u sastavu: Veso Klimović, Veselin Zrilić, Željko Radović, Pajo Janković, Rajko Mičeta, Dževad Baraković, Siniša Berdović, Marko Dučić i Borislav Grubač (za pravna pitanja).

Za predsjednika UO, članovi su izabrali Rajka Mičetu, bivšeg prvotimca, trenera prvog tima i trenera u omladinskoj školi kluba sa Polica. 

Mičeta je naslijedio Gordana Mišeljića, koji je kao predsjednik prije tri godine klub preuzeo u trećem rangu takmičenja, vratio ga u M:tel Premijer ligu BiH, gdje će se takmičiti i naredne sezone. 

“Ja sam ovdje samo prvi među jednakima, jer svi zajedno moramo raditi da klub svaki dan napreduje, od prvog tima, omladinske škole, stručnog rada, finansija, administracije i svega što jedan klub treba da ima. Čeka nas paklen period, jer moramo da završimo reflektore uz pomoć gradske uprave, formiramo stručni štab, igrački kadar i počnemo pripreme. Imamo čvrsta obećanja  gradske uprave i privrednika da ćemo i u narednom periodu imate stabilne izvore finansiranja.”

Prioritet u radu nove uprave biće završetak izgradnje reflektora uz pomoć gradske uprave, formiranje stručnog štaba i igračkog kadra, te početak priprema. 

Osim imenovanja UO, na jučerašnjoj sjednici je usvojen Izvještaj o radu kluba u 2021. godini, te usvojen novi statut, koji je usklađen sa Zakonom o sportu. 

sport1.oslobodjenje.ba

javno.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi