VijestiPremijer Herceg primio u nastupni posjet japanskog veleposlanika u...

  Premijer Herceg primio u nastupni posjet japanskog veleposlanika u BiH

  Premijer Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u četvrtak u Mostaru u nastupni posjet veleposlanika Japana u BiH Makota Ita s kojim je razgovarao o nastavku suradnje dviju zemalja.

  Premijer Herceg je kazao kako ta suradnja podrazumijeva pomoć japanskih institucija našim lokalnim zajednicama.

  – Veleposlanika sam upoznao sa svim posebnostima naše županije, s potencijalima i našim prednostima, ali i poteškoćama u našem radu. Također, razgovarali smo i o našoj borbi s koronavirusom, posljedicama pandemije i potpori koje naša županija daje gospodarstvu u tom kontekstu. Razgovarali smo i o ukupnim političkim pitanja kada je riječ o našoj županiji, ali i o BiH u cijelosti – izjavio je nakon sastanka premijer Herceg.

  Naglasio je kako bez izmjena izbornog zakonodavstva, koje će uvažavati činjenicu o postojanju tri ravnopravna, konstitutivna naroda, nema političke stabilnosti, a bez političke stabilnosti nema ni snažnijeg gospodarskog razvitka.

  Herceg je zahvalio Vladi Japana na dosadašnjoj potpori Mostaru, HNŽ-u ali i cijeloj državi, osobito u poslijeratnom razdoblju, dodavši kako se nada nastavku te potpore.

  – Govorili smo o potrebama i mogućnostima i o tome da japanski investitori snažnije budu nazočni u BiH u strateškim granama kao što je turizam, obnovljivi izvori, poljoprivreda i drugo – istaknuo je Herceg.

  Japanski veleposlanik podsjetio je da se ove godine navršava dvadeset pet godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Japana i BiH te je najavio nastavak suradnje, posebice u oblasti gospodarstva i turizma.

  Veleposlanik Ita dodao je kako Japan pruža izniman doprinos razvitku Bosne i Hercegovine kroz međunarodne organizacije poput Ujedinjenih naroda i OHR-a, te kako o stanju u zemlji često razgovara s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img