More
  VijestiPrelijepe plaže u Hrvatskoj: Neke od plaža na Jadranu

  Prelijepe plaže u Hrvatskoj: Neke od plaža na Jadranu

  Kroz ljetni period većinom gledamo ponude na obali Jadrana, oni malo sretniji potraže i malo udaljenije lokacije, no u glavnom je more naša ljetna želja i maštamo pronaći dobru lokaciju, prihvatljiv smještaj i naravno ugodno okruženje za što bolji ljetni odmor.

  S tim ciljem smo se zagledali malo i potražili neke zanimljive lokacije na Jadranu.

  Otok Hvar i zanimljive plaže u mjestu Ivan Dolac

  Najviše su nas se dojmile plaže u mjestu Ivan Dolac. Plaže su male, i smještene su između prirodnih stijena. Tako ograđene prirodnim “ogradama” svaka od ovih plaža nudi dovoljno prostora za manji broj kupača, stvarajući tako neku vrstu osobnog prostora za manje grupe kupača.

  Plaže su šljunčane i krasi ih lagani pristup u more, sa blagim padom, zbog čega su pogodne i za slabije plivače, kao i za obitelji s djecom koja još nisu dobri plivači, a vole se igrati u vodi. More na ovom dijelu Jadrana bude ugodno toplo, većinom bez jakih valova i jako čisto. Pojedini dijelovi plaže u mjestu Ivan Dolac, na Hvaru, je betoniran i ukrašen kamenom. Za vrijeme ljetne sezone kupanja plaže su ukrašene raznim bojama suncobrana, dušeka za kupanje i odmor, te bojama ostalih rekvizita koji idu uz ljetnu zabavu.

  Poluotok Pelješac i plaža Divna

  Još jedna prelijepa “Divna” plaža s obale Jadrana. Plaža Divna se nalazi na sjevernoj strani poluotoka Pelješac. Smještena u istoimenoj prirodnoj uvali, plaža Divna se skrila u prirodni ambijent koji i krasi sveukupni dojam s koje god strane je pogledali.

  Pogled sa plaže krasi maleni otok, kao i mnoge jahte usidrene u blizini. Do plaže se dolazi iz obližneg mjesta Duba, ili malenog naselja u blizini – Donja Vrućica.

  Plažu najviše posjećuju kamperi iz obližnjeg autokampa, ali i gosti iz okolnih naselja. Ova prelijepa šljunčana plaža ima blagi pad u more te je pogodna za sve uzraste. Plaža je dugačka, i samim time može primiti veliki broj kupača. Na plaži nema velikih gužvi, ali to ne garantiramo 🙂 .

  Važno je naglasiti da na plaži nema prirodnog hlada. Ako se odlučite doći, svakako trebate ponijeti suncobrane ili neke druge rekvizite za skriti se od jakog sunca. Krema za sunčanje je obavezna. Posebno se opremite ako idete na more s djecom.

  Mala Luka u Omišu

  Plaža Mala Luka se nalazi u mjestu Stanići nadomak Omiša. Plaža je skrivena u prirodnom zelenilu, a krasi je čisti bijeli šljunak i kristalno čiste plave nijanse mora koje zapljuskuje plažu.

  Stražnji dio plaže ukrašen je kamenim zidovima, i visokim raslinjem koje pravi hladovinu na tom dijelu plaže.

  Plaža Mala Luka ima blagi pristup u more, što je čini popogodnom za djecu i starije osobe.

  Plaže u Hrvatskoj za odmor i bez gužvi

  Ovo su tek tri plaže u našoj blizini (blizu Hercegovine), koje smo odabrali zbog manje popularnosti pa tako i manje gužve. Znamo da ima još veliki broj prelijepih plaža na tom dijelu jadranske obale. Mnoge od njih su jako popularne među gostima iz Hercegovine, posebno iz Mostara. Pred sljedeću sezonu ćemo pokriti teme ljetovanja u Hrvatskoj, lokacije koje vrijedi posjetiti i sve što je povezano na tu temu.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU